oaednews

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Spiegel για Μητσοτάκη: Για να αποδείξει πως δουλεύει, «κόβει» χιλιάδες θέσεις εργασίας

Με κεντρική φωτογραφία τον ίδιο να στηρίζεται στην κάσα της πόρτας, ενώ δεξιά του κρέμονται πέντε από τις υπουργικές γραβάτες, το περιοδικό Spiegel πραγματοποιεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τίτλο: «Γόνος της λιτότητας: Μια δύσκολη υπόθεση για το νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

45+: Η γενιά που μπαίνει στο περιθώριο

Μέσα από τη δουλειά μου, καθημερινά, έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους, ηλικίας άνω των 45, που έχουν χάσει την εργασία τους. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, είναι άνεργοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, που συχνά ξεπερνούν τον ένα χρόνο. Σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον, ποιες είναι, άραγε, οι πιθανότητες να μπουν οι άνθρωποι αυτοί ξανά στην αγορά εργασίας;

Έως και 20% το ψαλίδι στις επικουρικές

Από το 2014 δημιουργείται ο ατομικός λογαριασμός κάθε ασφαλισμένου και η σύνταξη και το εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάσει τις κρατήσεις. Παράλληλα οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις που μπορεί να φτάσουν και το 20% τόσο σε ό,τι αφορά στην επικουρική σύνταξη, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με το εφάπαξ.

«Θα χυθεί αίμα εάν κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ» προειδοποιούν οι εργαζόμενοι

Ετοιμοπόλεμοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αναμένουν τις αποφάσεις τρόικας - κυβέρνησης για το μέλλον της επιχείρησης και προαναγγέλλουν σκληρές κινητοποιήσεις σε πέντε νομούς της χώρας.
«Θα χυθεί αίμα», προειδοποιεί, μέσω του newpost, ο πρόεδρος των εργαζομένων Ανδρέας Κορέντζελος.

Τελεσίγραφο της τρόικας για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

Το κλείσιμο των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, με email που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών.

Εντοπίστηκε άνεργος ιδιοκτήτης… Λαμποργκίνι


Δεν έκανε καν φορολογική δήλωση ..

Η εξομολόγηση ενός απολυμένου δημοσιογράφου

Η αναδιάρθρωση του Δημοσιογραφικό Οργανισμού Λαμπράκη που περιλαμβάνει ένα επώδυνο σχέδιο περικοπών και απολύσεων έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την εκδοτική βιομηχανία της χώρας που δείχνει απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα.
Οι περικοπές και οι απολύσεις σε οποιοδήποτε τομέα της παραγωγικής δομής της ελληνικής κοινωνίας κρύβουν ανθρώπινα δράματα αφού πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν πάντα οι άνθρωποι.