oaednews

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Καταδίκη Δημοσίου σε αποζημιώσεις για καθυστέρηση διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σε πέντε (5) αγωγές πολιτών και μιας εταιρίας εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου για υπέρβαση της προθεσμίας των 50 ημερών που αναφέρει ο νόμος για την διεκπεραίωση υποθέσεων επιδίκασε αποζημιώσεις από 1.500 - 3.000 ευρώ έντοκα. Πρόκειται για αιτήματα πολιτών και μιας επιχείρησης που υποβλήθηκαν στα τέλη της περασμένης δεκαετίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Κακοκαιρία: Τι ισχύει για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ που δεν μπορούν να πάνε στη ΔΟΥΛΕΙΑ τους

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και το Λεκανοπέδιο από το βράδυ της Δευτέρας, έχουν... ως αποτέλεσμα κάποιοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους.


Τι ισχύει λοιπόν αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες αναφορικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και με την απουσία των εργαζομένων; Τι ισχύει με τις αποδοχές αλλά και με τα κρίσιμα θέματα της τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης;

Υπ. Εργασίας: Τα δικαιώματα των εργαζομένων ενόψει κακοκαιρίας – Συστάσεις

Το υπουργείο Εργασίας, ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενημερώνει σχετικά με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
Οι χώροι εργασίας σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου πρέπει να έχουν θερμοκρασία ανάλογη με τη φύση της εργασίας και τη σωματική προσπάθεια που απαιτείται για την εκτέλεση της, λαμβανομένων πάντα υπόψη και των κλιματολογικών συνθηκών των εποχών του έτους.