oaednews

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ημερίδα με θέμα : ¨ Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ και τα ενεργά προγράμματα Απασχόλησης του Οργανισμού ¨ .

Στα  πλαίσια της  εξωστρέφειας του  ΟΑΕΔ ,  το  ΚΠΑ2   Ορεστιάδας   πραγματοποίησε στις  5  Οκτώβρη   2016 στο  Επιμελητήριο ΄Εβρου  -  Παράρτημα  Ορεστιάδας,  

Ημερίδα   με  θέμα :  ¨ Επαναπροσδιορισμός  του Επιχειρησιακού Μοντέλου του  ΟΑΕΔ  και  τα  ενεργά προγράμματα Απασχόλησης του  Οργανισμού ¨ .

Μεγάλη  ήταν η  συμμετοχή  των  εργοδοτών της  περιοχής  και ενημερώθηκαν   για  το  όραμα  της  Διοίκησης  και για τους  στόχους  του  ΚΠΑ 2  μετά την  αναβάθμιση σε Πιλοτικό.



Αναβολή δίκης Πέτρου Καπετανόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη του συναδέλφου Πετρου Καπετανοπουλου για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου! Μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων , ανανεώνουμε το ραντεβου μας! Η αλληλεγγύη ειναι το όπλο μας!



Πράξη 2,47 εκ. € για τη στήριξη 60.000 εργαζομένων και 20.000 ανέργων

Υπογράφηκε στις 12/10/2016 από τον κ. Γιώργο Ιωαννίδη, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού), η ένταξη της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων».
Η Πράξη θα υλοποιηθεί από το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.477.659,00 ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στο δημόσιο -Τι γίνεται με Προϊσταμένους Αξιολόγηση, Μητρώο

Ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των τομών για τη Δημόσια Διοίκηση έχει προαναγγείλλει η κυβέρνηση. Σε βάθος περίπου δυόμισι ετών, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, θα έχουν αλλάξει όλα τα πρόσωπα που έχουν καθήκοντα επιτελικών στελεχών και θέσεις ευθύνης, μέσω του νέου Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών και του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, ενώ ακόμα στους πρώτους τρεις μήνες του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης υπαλλήλων με το νέο πλαίσιο.

Χωρίς δουλειά λίγο πριν από τη σύνταξη

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η αύξηση της ανεργίας στις ηλικίες κοντά στη συνταξιοδότηση, μεταξύ 55-64 ετών, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Όπως εκτιμούν εκπρόσωποι από την αγορά εργασίας, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έλλειψη των απαιτούμενων δεξιοτήτων που διακρίνει, σε αρκετές περιπτώσεις, αυτήν την ηλικιακή ομάδα, είναι ένας από τους λόγους που την «βγάζει» εκτός της σύγχρονης αγοράς εργασίας.