oaednews

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Υποτροφίες στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού από την Ακαδημία Αθηνών


Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.

Υποτροφίες στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού από την Ακαδημία Αθηνών


Η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση δύο (2) υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, από τα έσοδα των Γενικών Κληροδοτημάτων υπέρ της Εκπαιδεύσεως.

Σε ενιαίο νομοσχέδιο τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Δημήτρη Ρέππα, συνάντηση στην οποία μετείχαν: οι Υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Επικρατείας Παντελής Καψής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξινίδης, ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας, εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης και άλλοι Γενικοί Γραμματείς.

Το 42% των καταστημάτων στη Σταδίου έβαλαν λουκέτο


Αύξηση 30% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο εμφανίζει η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων προς τις ανοιχτές, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας (Μάρτιος 2012) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

FACEBOOK: Η Αγανάκτηση ενός διαμαρτυρόμενου Έλληνα


Facebook: Το «κατηγορώ» ενός διαμαρτυρόμενου ΈλληναΤο γύρο του Facebook κάνει από το πρωί η συγκινητική φωτογραφία ενός πανό από την παρέλαση στη Ρόδο.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ.....



Στην ίδρυση τράπεζας Μελετών και Ερευνών του Δημοσίου προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον έλεγχο και τη βελτίωση των υπηρεσιών. 

Αναζητά το φάρμακο της κρίσης στη μερική ανεργία


Από την 1η Μαρτίου η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί επιχειρεί να κάνει το μέτρο της μερικής ανεργίας, το οποίο εφαρμόζεται εκτενώς στη Γερμανία, πιο ελκυστικό στη Γαλλία η οποία βλέπει τους ανέργους να αυξάνoνται με ρυθμούς ρεκόρ τους τελευταίους μήνες.

Οχι σκέτες πατάτες...

Ρώτησα τον συνάδελφο Κώστα Τσιακίλο του ΠΑΜΕ, γιατί  είναι αντίθετοι στο κίνημα της πατάτας,

ΠΑΜΕ ...ΠΑΝΤΟΥ


Διαμαρτυρίες  και η συμβολικές καταλήψεις είχαμε χθες και σήμερα  από μέλη   του ΠΑΜΕ , σε πολλά γραφεία  του ΟΑΕΔ. Το ΠΑΜΕ, εκφράζει έτσι την αγανάκτηση του στην μείωση των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και για την επιθετική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου στους εργαζομένους.

Γ. Καρασμάνης για τη συνέχιση λειτουργίας του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ Αριδαίας


Όπως είναι γνωστό, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις έχει ζητήσει τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών που έχουν έδρα την Αριδαία όπως Εφορία, πυροσβεστική, κ.λ.π. και επιπλέων έχει καταθέσει εδώ και 1 περίπου μήνα δύο ερωτήσεις στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας του ΟΑΕΔ και του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας.

Και ο δήμος Ηρακλείου στο 3ο Forum του ΟΑΕΔ

Η στήριξη ανέργων και επιχειρήσεων μέσω διοργάνωσης κατ’ ιδίαν  συναντήσεων μεταξύ στελεχών των επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού που αναζητά εργασία είναι το κυρίαρχο θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ, το Σάββατο 10 Μαρτίου στο χώρο του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στα Δυο Αοράκια. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου συμμετέχει σε κοινό περίπτερο με το Δήμο Ηρακλείου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής ευθύνης, των δυο φορέων.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ REUTERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ-''Η ΠΟΛΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ''!


Μέσα από συνεντεύξεις και στοιχεία το Reuters αποτυπώνει την κατάσταση στην περιοχή και την ψυχολογία των κατοίκων...

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ… ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Βαρύ, αλλά δίκαιο μέτρο χαρακτήρισε το τέλος ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «αν σωθεί η χώρα θα σωθεί και η αξία των ακινήτων».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η απόφαση του ΣτΕ που θεωρεί ως αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος.
Σημείωσε πάντως ότι έχει δώσει πολλές φορές την εντολή να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν για λόγους ανάγκης, ενώ επανέλαβε ότι οι πολίτες σε ποσοστό 82% συμμορφώθηκαν στην καταβολή του.

Σε επίπεδα-ρεκόρ η ανεργία τον Δεκέμβριο

Στο νέο ιστορικό ρεκόρ του 21,0% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2011 από 14,8% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2010 και 20,9% τον Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ..

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 19/3/12







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ.  ΚΟΧ  70.904  / 1 / 2012
σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου

για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης

σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα,

στην Περιφέρεια Αττικής – Νοτίου Τομέα»

στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας


Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.