oaednews

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Αντί για χειροκροτήματα, ξύλο: Τα ΜΑΤ εναντίον της ΠΟΕΔΗΝ που διαμαρτύρεται έξω από το Υπ. Υγείας

 

  • Έξω από το Υπ. Υγείας, έγινε εφαρμογή του χουντικού νόμου για τις διαδηλώσεις. Η ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησε να κλείσει τον δρόμο και δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία.

Τη γνωστή και προσφιλή πρακτική της καταστολής επεφύλαξε (και) σήμερα η κυβέρνηση και στα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που συνεχίζουν να δίνουν μία σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας χωρίς υποδομές και μέσα, και που σήμερα διαμαρτύρονται για την νομιμοποίησή τους.

Έρχεται η νομοθέτηση για τη μείωση των εισφορών

Αλλαγές στα επιδόματα γέννησης, παιδιού Α21, στέγασης και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος προβλέπει το Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News. Ποιες ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται το 2021

Παράταση της υποβολής αιτήσεων για το επίδομα γέννησης μέχρι τέλος του έτους, αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος παιδιού Α21, του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, π. ΚΕΑ καθώς και τον τρόπο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών το 2021 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου - σκούπα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News μέσα σε πάνω από 60 άρθρα και 50 σελίδες ρυθμίζει θέματα πρόνοιας και διοικητικά του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα με σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου ορίζεται παράταση μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους στην προθεσμία υποβολής αίτησης για την χορήγηση του επιδόματος γέννησης. Έτσι δικαιούχοι του επιδόματος γέννησης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγησή του μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020, αν απώλεσαν την τρίμηνη προθεσμία υποβολής σχετικής αίτησης. Έτσι η υποβολή αίτησης μέχρι τέλος του χρόνου θα θεωρείται εμπρόθεσμη