oaednews

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times!!


Ρομπόλης: Θα χρειαστούν 20 χρόνια για να «ξαναγεννηθούν» οι χαμένες θέσεις εργασίας

Το σύνολο  των  απασχολούμενων κατά το 2014 θα είναι μικρότερο από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό και τους ανέργους κατά 1,1 εκατομμύρια άτομα

Πολύ δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% η ανεργία τουλάχιστον για τα επόμενα δώδεκα χρόνια ακόμη και με  το πιο αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ κατά 3,5%­4% (50.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο) σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. 

Aντίθετη με το κλείσιμο του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, με κυβερνητική απόφαση, δηλώνει η ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωσή της η εργατική συνομοσπονδία τονίζει πως: "H ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την κυβερνητική απόφαση με την οποία καταργείται το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αμπατζόγλου Διοικητής ΟΑΕΔ: Ηρώες οι Υπάλληλοι του ΟΑΕΔ δουλεύουν και Σάββατα μέχρι βράδυ....

 Από 0:57:00 και μετά...

Μητσοτάκης: Κι άλλες καταργήσεις φορέων

Θα ακολουθήσει και δεύτερο ενδεχομένως και τρίτο κύμα καταργήσεων φορέων, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη χθεσινή γνωστοποίηση του «λουκέτου» σε 21 δημόσιους φορείς
«Το Δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στο σωστό του μέγεθος», τόνισε μιλώντας σήμερα στο Star.

ΟΑΕΔ: Εργαστήρια κινητοποίησης ανέργων

Την ερχόμενη Τρίτη 21/01/2014, θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη Εργαστήρι Ενεργοποίησης- Κινητοποίησης Ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Μέσω των Εργαστηρίων θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών), καθώς επίσης θα τους δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής τους σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής.