oaednews

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Επιλογή Προϊσταμένων: Ποιοι παίρνουν «προβάδισμα» από την αναγνώριση προϋπηρεσίας

Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, πέραν της βαθμολογικής ένταξης και επομένως βαθμολογικής εξέλιξης τους, λαμβάνεται υπόψη και κατά τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το καλοκαίρι ο τότε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (και νυν επικρατείας) Χριστόφορος Βερναρδάκης,προβλέπεται η απόκτηση 25 μορίων για κάθε βεβαιωμένο έτος απασχόλησης. Το ανώτατο όριο αναγνώρισης προϋπηρεσίας είναι τα 7 έτη, επομένως ο μέγιστος αριθμός μορίων που μπορεί να πάρει ένας δημόσιος υπάλληλος με προϋπηρεσία εκτός Δημοσίου, είναι 175 μόρια.

Συμβασιούχοι: Έτσι θα γίνουν μόνιμοι 18.000 εργαζόμενοι -Πότε έρχονται οι αλλαγές -Ποιους «πιάνουν»

Μόνιμες σχέσεις εργασίας θα αποκτήσουν 18.000 συμβασιούχοι του Δημοσίου, με την αποκατάσταση των εργασιακών τους σχέσεων να επιτυγχάνεται μέσω διαγωνισμών που υπολογίζεται να ξεκινήσουν σε περίπου τέσσερις μήνες.

Μπλόκο μέσω ΑΣΕΠ στα «μη συμβατά» με τις θέσεις, μεταπτυχιακά

Λύση στο ζήτημα των ενστάσεων για μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικά διπλώματα που έχουν καταθέσει δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους κατά τη διαδικασία κατάταξης σε μισθολογικά κλιμάκια ή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά τη συμμετοχή τους σε διαδικασίες κρίσεων για θέση ευθύνης επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να λύσει μέσω του ΑΣΕΠ

Να χαίρεσαι ρε

Να μην είσαι μίζερος ρε. Να χαίρεσαι.
Η μιζέρια δεν πρέπει να έχει καμία θέση στη ζωή σου. Το καταλαβαίνεις;
Πέταξέ την από πάνω σου. Πέταξέ την.
Σου κάνει κακό. Σε καταστρέφει. Σε κρατάει πίσω. Δεν το βλέπεις;
Είναι ύπουλο πράγμα η μιζέρια.