oaednews

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Έξι στους δέκα νέους ανησυχούν για την εύρεση ή διατήρηση επαρκούς στέγασης τα επόμενα δέκα χρόνια

 Η οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία επηρέασε περισσότερο τους νέους, ενώ η ανάκαμψη ήταν πιο αργή για αυτούς σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες. Αυτό συμπεραίνεται στην ανασκόπηση της Κομισιόν για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Εξελίξεις στην Ευρώπη (ESDE) για το 2022, σύμφωνα με την οποία η εξήγηση συνδέεται με το υψηλό ποσοστό συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τις δυσκολίες εύρεσης πρώτης εργασίας μετά την αποχώρηση από την εκπαίδευση.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση

Η νέα έκθεση, επισημαίνει η επιτροπή, βοηθά στον εντοπισμό και στην υποστήριξη των πολιτικών απασχόλησης και κοινωνικών πολιτικών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, ενόψει της επιδείνωσης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία των νέων

 Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ζώνη του ευρώ εξακολουθεί να έχει η Ελλάδα, με πρώτη την Ισπανία, αν και τον Ιούνιο καταγράφηκε σημαντική πτώση στα ποσοστά της χώρας μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 12,3% από 15% τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους και έναντι12,5% τον Μάιο.