oaednews

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Να ανακληθεί ο περιορισμός στην ελεύθερη πρόσβαση σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους


Με Υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (1/7/2019) και η οποία θα έχει εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2019, αφαιρείται από μια σειρά μέχρι σήμερα δικαιούχων, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, απαιτεί να ανακληθεί η παραπάνω απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση. Το οικονομικό κόστος από την ανάκληση της εν λόγω ΥΑ είναι μηδαμινό, το όφελος, όμως,   για την κοινωνία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη γνώση είναι τεράστιο.
Απαιτούμε να ΜΗΝ καταργηθούν οι άδειες ελεύθερης πρόσβασης για τις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:

Μόνιμη και σταθερή εργασία στις δομές πρόνοιας

Μόνιμη και σταθερή εργασία στις δομές πρόνοιας
Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε τα κριτήρια πρόσληψης επικουρικών εργαζομένων στις δομές Πρόνοιας χωρίς να προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων που εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες επικουρικοί εργαζόμενοι που υπηρετούν σήμερα στις δομές Πρόνοιας (ένα μεγάλο μέρος εδώ και 4-5 χρόνια) βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι λόγω της επικείμενης λήξης των συμβάσεων τους στο τέλος του 2019 ενώ παράλληλα ένα  μέρος από αυτούς είναι απλήρωτοι σχεδόν ένα 12μηνο.

ΟΑΕΔ: Προς παράταση και τρίτο πρόγραμμα στην Κοινωφελή εργασία

ΟΑΕΔ: Προς παράταση για άλλους 12 μήνες φαίνεται ότι οδεύει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους 4.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
 
Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας μελετούν την ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο στη Κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που ήδη υπάρχει στο σύστημα Δημόσιας Υγείας.

Να αθωωθεί ο αγωνιστής Θανάσης Κούρκουλας! Στην φυλακή οι δράστες των φασιστικών επιθέσεων, όχι τα θύματά τους

Να αθωωθεί ο αγωνιστής Θανάσης Κούρκουλας!
Στην φυλακή οι δράστες των φασιστικών επιθέσεων, όχι τα θύματά τους

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, στις 9:00πμ, στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (κτήριο 14, αίθουσα 3) συνεχίζεται η διακοπείσα δίκη του Θανάση Κούρκουλα, εκπαιδευτικού και μέλους της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» μετά από την προκλητική μήνυση μέλους της ακροδεξιάς «επιτροπής κατοίκων» Αγίου Παντελεήμονα.