oaednews

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Από 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τις 5.250 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ.

Αντίστροφη μέτρηση για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση με την έκδοση δύο προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ (με αριθμό 1 ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019).

Ξεκινούν  15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τις 5.250 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ. Οι  εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν  θα καλύψουν κενά στη Γενική Εκπαίδευση.

Οι ειδικότητες της προκήρυξης 2ΓΕ/2019

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνατξιούχων

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, η συνεδρίαση της πιλοτικής δικής για τα αναδρομικά που αφορούν 2,5 εκ. συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΣτΕ θα βγει τον Μάιο και ίσως και Ιούνιο και θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των αναδρομικών.
Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν λίγους μήνες ακόμα για τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές του 2012 στις συντάξεις και από την κατάργηση των δώρων.

Αυστραλία : Σκοτώνουν 10.000 καμήλες επειδή πίνουν πολύ νερό

Δυστυχώς, παρά την παγκόσμια κατακραυγή, η κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε ήδη διαταγή για να ξεκινήσει η εκτέλεση των καμήλων. Και ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες.

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων σε Προγράμματα Σπουδών με έναρξη φοίτησης τον Μάρτιο 2020

Νέες Αιτήσεις σε Προγράμματα με έναρξη φοίτησης τον Μάρτιο 2020

Το ΕΑΠ είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, το μόνο με καταξιωμένη εμπειρία δύο δεκαετιών στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στα νέα προγράμματα Σπουδών το ΕΑΠ υιοθετεί τις Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες, εναρμονισμένο με την πρακτική και τη μεθοδολογία που ακολουθείται στα αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού, εισάγοντας παράλληλα και νέες δραστηριότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Δημόσιο: Αλλαγές στην αναγνώριση προϋπηρεσίας

Εντυπώσεις προκαλούν οι ανατροπές που φέρνει στην αναγνώριση προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Με τις προωθούμενες διατάξεις μπαίνει πραγματικό «τσεκούρι» στους βαθμούς  κέρδιζε ο δημόσιος υπάλληλος μέσω της αναγνώρισης προϋπηρεσίας από εργασία στην ιδιωτική αγορά, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με ένα από τα κεντρικά σημεία του αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας, που κατά τα λοιπά ομνύει στον ιδιωτικό τομέα.

ΥΠΕΣ: Τι ισχύει για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο με την παροχή οδηγιών για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) σύμφωνα με το άρθρο 126 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει, εξέδωσε ο υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων σημειώνεται:
Ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε.) ενεργείται κάθε φορά που η υπηρεσία έχει  α) σοβαρές υπόνοιες, δηλ. πληροφορίες αξιόλογες και σημαντικές ή β) σαφείς ενδείξεις, δηλ. σοβαρές ενδείξεις που είναι καταρχήν πειστικές, για τη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος (Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα Α.Ι. Τάχος-Ι.Λ. Συμεωνίδης, Άρθρα 106-τρίτο, Εκδόσεις Σάκκουλα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, 2007, σελ. 1349 επ.).

Επίθεση της ομάδας ΔΙΑΣ σε θεραπευόμενους καταγγέλλει το 18 Άνω

Στο στόχαστρο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ βρέθηκαν έντεκα θεραπευόμενοι του κλειστού τμήματος της Μονάδας Απεξάρτησης 18άνω το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια επιστροφής τους από το γυμναστήριο, όπου βρίσκονταν βάσει προγράμματος θεραπευτικών δραστηριοτήτων. Προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού Έργου του 18 Άνω, καθώς οι αστυνομικοί αγνόησαν τις ειδοποιήσεις των συνοδών πως δεν επιτρέπονται βίαιες συμπεριφορές απέναντι ευάλωτους θεραπευόμενους, και ειδικά, στη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης.

Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές που ζήτησαν μισθό 250-300 ευρώ

Σκλάβους και όχι εργαζόμενους φαίνεται ότι βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν για πρόσληψη γνωστές πολυεθνικές εταιρίες εκμεταλλευόμενες την κρίση και το μεγάλο αριθμό ανέργων. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αυτες ειναι οι 11 πολυεθνικες που ζητησαν μισθο 250-300 ευρω …

Στο ΣτΕ κρίνονται σήμερα τα αναδρομικά και το μέλλον των συντάξεων!

Δίκη-Σταθμός η «πιλοτική δίκη» με πρωτοβουλία, για δεύτερη φορά(!) του υπουργού κ. Ι.Βρούτση
Δίκη-δοκιμασία για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που συνεδριάζει για θέμα που έχει ήδη κρίνει και έχει αποφανθεί από το 2015!
Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, εκδικάζεται ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας η «πιλοτική» αγωγή για τα αναδρομικά των 2.500.000 «παλαιών» συνταξιούχων (μέχρι 12-5-2016).
Στη «μάχη των μαχών», όπως έχει χαρακτηριστεί, καλείται το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας (και μάλιστα σε ευρεία σύνθεση) να αποφανθεί, για δεύτερη φορά(!), αν οι ρυθμίσεις για τις μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων και η κατάργηση της 13ηςκαι 14ης σύνταξης (Δώρα συνταξιούχων) που έγιναν με τον «νόμο Βρούτση» (ν. 4093/2012) είναι αντισυνταγματικές ή όχι.