oaednews

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ το οποίο ξεπλένει το πραξικόπημα της ΕΡΤ

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια το κλείσιμο της ΕΡΤ δηλώνει ο δικηγόρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτρης Περπατάρης (vid)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 μίλησε χθες ο δικηγόρος της ΠΟΣΠΕΡΤΔημήτρης Περπατάρης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ το οποίο ξεπλένει το πραξικόπημα της ΕΡΤ, κρίνοντας συνταγματικό το μαύρο που έριξε η συγκυβέρνηση στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας τον Ιούνιο του 2013. Η πλειοψηφία των δικαστών, τόνισε ο κ. Περπατάρης, κινήθηκε στη λογική εξασφάλισης ενός συνταγματικού άλλοθι, σε αντίθεση με τη στάση που ευτυχώς τήρησαν οι υπόλοιποι 10 δικαστές, εκφράζοντας σε πολύ κρίσιμα σημεία εγγράφως τη διαφωνία τους. Αυτό κρατήστε το σαν παρακαταθήκη γιατί θα την πάμε σιγουρα την απόθεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αυτό θα είναι το επόμενο δικαστικό μας βήμα τόνισε.

Πως οι ανασφάλιστοι θα έχουν δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία.


 Αύριο θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε όλη τη χώρα.

Ενημερωτικό σχετικά με τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του εφάπαξ

Ενημερωτικό σχετικά με τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του εφάπαξ.
Στις 9/5/2014 συνεδρίασε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου συζητήθηκε ένα μεγάλο πακέτο προσφυγών ενάντια στις απαράδεκτες περικοπές του εφάπαξ. Μέσα από όλη τη συζήτηση που αναπτύχθηκε σ' αυτήν τη συνεδρίαση, ανάμεσα στους δικηγόρους των θιγομένων από την περικοπή του εφάπαξ και του προέδρου της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και του εκπροσώπου της διοίκησης του ταμείου Πρόνοιας, του ταμείου δηλαδή που προέβη στις αλλεπάλληλες περικοπές έως και κατά 42% του εφάπαξ, αποκαλύφθηκε η αντισυνταγματικότητα αυτών των περικοπών.

Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ



Τι Μελετάμε…

Πολλά χρόνια τώρα στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση κυριαρχούν οι μελέτες, οι μελετητικές εταιρείες και οι μελετητές…
Εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για μελέτες αναδιοργάνωσης δημοσίων υπηρεσιών, για να φτάσουμε στο σήμερα, στο 2014, όπου, παρά τις  επιστημονικές μελέτες, παρά τα εκατομμύρια ευρώ που κόστισαν, παρά την αναποτελεσματικότητα που είχαν, όλη η ευθύνη της οικονομικής κρίσης βαραίνει, τελικά, τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπήρξαν  στόχοι και θύματα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους.
Θα περίμενε κανείς να υπάρξουν εξηγήσεις για το που πήγαν τα λεφτά, τελικά! Αντί αυτού, οι μελέτες συνεχίζονται, συνεχίζονται ερήμην των εργαζομένων, ερήμην της κοινής λογικής και του δημοσίου συμφέροντος.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com


                                                                                               Αρ. Πρωτ.83/29-5-2014


Η ΟΥ ΟΑΕΔ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιθεσμική, αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ, μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Προέδρου της Ένωσης Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακού Διευθυντή κ. Δημήτρη Κανελλίδη γιατί:

Υπερψήφισε ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του Οργανισμού τη διενέργεια διαγωνισμού ανάθεσης μελέτης, για την αλλαγή του ρόλου και τη πιθανή σύμπραξη του ΟΑΕΔ, με ιδιώτες  με κόστος 1,5 δις ευρώ, ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον έτερο  εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ., συνάδελφο Χάρη Βέττα, ο οποίος καταψήφισε τις συγκεκριμένες μελέτες.

Επίσης ο κ. Κανελλίδης, ασκώντας αντιδεοντολογικά τα καθήκοντά του και τον διπλό του ρόλο, ως πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και, ταυτοχρόνως, Περιφερειακός Διευθυντής, κάλεσε τον εκπρόσωπο της παράταξης «Ενότητα» στο γραφείο του, τον επέπληξε και τον απείλησε για συνδικαλιστικό έγγραφο της παράταξης, παραβιάζοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας και επιστρέφοντας σε παλαιοκομματικές λογικές, σε λογικές που έχουμε καταγγείλει και επισημάνει από καιρό…