oaednews

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία η Ημερίδα για την παιδική εργασία από την Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης

Με επιτυχία διεξήχθη χθες, στο Ρέθυμνο, η Ημερίδα για τα φαινόμενα παιδικής εργασίας και τις δράσεις αντιμετώπισής τους. Η Ημερίδα διεξήχθη με πρωτοβουλία της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης, στην οποία αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη σημαντικότητα του θέματος της παιδικής εργασίας αλλά και γιατί ανέδειξε ότι ο  ρόλος των συνδικάτων δεν είναι η δράση τους στα στενά  συντεχνιακά όρια αλλά, ως φορείς συλλογικής έκφρασης μπορούν να έχουν ρόλο και λόγο σε ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης, στην εισηγήτρια και αντιπρόεδρο της Ένωσης συνάδελφο Μητροπούλου Ειρήνη Μαρίνα, η οποία, με την ιδιότητά της -Εργασιακή Ψυχολόγος- ανέπτυξε και φώτισε σε όλες του τις πτυχές το  ζήτημα της παιδικής εργασίας, τόσο σε  εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αλαλούμ για την «εκκαθάριση» σπουδαστών δημοσίων ΙΕΚ από τα μητρώα του ΟΑΕΔ


"Όπως είπε στη HuffPost Greece ο Γιώργος Μακράκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, το θέμα δεν έχει ρυθμιστεί επαρκώς εδώ και χρόνια"

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας για «εκκαθάριση» σπουδαστών από τα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Σπουδαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ. Αίτημά τους είναι να μην υπάρξει διαγραφή σπουδαστή από τον ΟΑΕΔ, ενώ παράλληλα ζητούν επίσης ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών, πρακτική ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο, καμία απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για τις ώρες που εργάζονται και πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως τονίζουν οι ίδιοι, αρκετοί είναι μακροχρόνια άνεργοι, άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά, οι οποίοι διαγράφονται από τα μητρώα των ανέργων και αναγκάζονται ακόμη και να επιστρέψουν επιδόματα ανεργίας που λάμβαναν ως άνεργοι για την περίοδο που ταυτόχρονα σπούδαζαν. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπάρξει απολύσεις εργαζομένων που προσλήφθηκαν μέσω μοριοδότησης, καθώς παράλληλα σπούδαζαν.

«Εφιάλτης» η ανεργία: Μακροχρόνια άνεργοι το 73%, 9 στους 10 δεν λαμβάνουν καμία στήριξη από ΟΑΕΔ

Αρνητική πρωτιά διατηρεί η Ελλάδα στην ανεργία, με το ποσοστό να παραμένει σταθερά πάνω από το 24%, το υψηλότερο στην Ευρώπη.