oaednews

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε ένα μαγευτικό χώρο από τους καλύτερους της πόλης της Λάρισας η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής  Ελλάδας πραγματοποίησε την Παρασκευή που μας πέρασε την  ετήσια συνεστίαση με πολύ κέφι μουσική και χορό. Και του χρόνου!!!

Δημόσιο: Πώς αναγνωρίζεται η υπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα

Τελικά θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τους δημοσίους υπαλλήλους. Ως γνωστόν, μέχρι τώρα δεν αναγνωριζόταν και αναμενόταν η ψήφιση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Άλλαξε κάτι;
Με τον πρόφατο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (νόμος 4369/2015), που αναφέρεται στη σύσταση του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, υπήρξε αναφορά στην αναγνώριση προϋπηρεσίας. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 98, που αναφέρεται στην βαθμολογική ένταξη, ορίζεται ότι«προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο έως επτά (7) έτη που έχει διανυθεί πριν από το διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα, λαμβάνεται υπόψη εφόσον αποδεικνύεται. Οι όροι και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης της ως άνω προϋπηρεσίας, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης»

Ερωτοαπαντήσεις για επικείμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ

1. Ποιούς δικαιούχους αφορά η Δράση του ΕΣΠΑ; Απάντηση: Οι δυνητικοί δικαιούχοι της Δράσης κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τις δύο ακόλουθες κατηγορίες:
•    Κατηγορία Δικαιούχων Α: Άνεργοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
•    Κατηγορία Δικαιούχων Β: Φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής αναλύονται στο κεφάλαιο Ι.1.4 της Πρόσκλησης – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΟΡΟΙ και ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
2. Είναι δυνατή η σύσταση εταιρειών;

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Ο αγώνας των προσφύγων συνεχίζεται... Η Ανθρωπιά μας δοκιμάζεται...



Καθημερινά παρακολουθούμε συνανθρώπους μας να βαδίζουν χιλιόμετρα στο άγνωστο με ορθωμένα τείχη παντού. Παρακολουθούμε συνανθρώπους μας να συνωστίζονται σε αίθουσες αναμονής χωρίς να έχουν τίποτα να αναμένουν. Παρακολουθούμε συνανθρώπους μας να κουβαλάνε κυριολεκτικά τα οικογενειακά τους "βάρη" και να ψάχνουν μία διέξοδο απ' τ' αδιέξοδο.
Δυστυχώς η από 28 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσή μας δεν ήταν η τελευταία. Γιατί το πρόβλημα δεν λύθηκε. Γιατί το πρόβλημα οξύνεται. Οι ανάγκες αυξάνονται και καλούμαστε όλοι πάλι να αποδείξουμε ότι παρά τις δυσκολίες, πρώτα απ' όλα παραμένουμε Άνθρωποι.

Καλούμε τους Συναδέλφους να συμμετέχουν στον αγώνα για τη διατήρηση της Ανθρωπιάς. Αυτός είναι η κούρσα μας, αυτός και ο μαραθώνιός μας. 

Μαζεύουμε ανά Υπηρεσία:

Η Αντωνοπούλου για την Εγγυημένη Απασχόληση

Η Αναπληρώτρια Υπουργός, μεταξύ άλλων θα αναλύσει τη συμβολή του μέτρου του «εργοδότη ύστατης καταφυγής» στην απασχόληση, στην αναθέρμανση της οικονομίας και στην κοινωνική συνοχή.

Σε εκδήλωση με θέμα «Εγγυημένη απασχόληση, μια εναλλακτική πρόταση στη λιτότητα» θα μιλήσει αύριο, 2 Μαρτίου, στις 16:45, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Αίθουσα Νίκη), η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Σκοπός της ημερίδας είναι η διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη συμβολή της εγγυημένης απασχόλησης στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός, μεταξύ άλλων θα αναλύσει τη συμβολή του μέτρου του «εργοδότη ύστατης καταφυγής» στην απασχόληση, στην αναθέρμανση της οικονομίας και στην κοινωνική συνοχή.

Πηγή αξιοπρεπούς απασχόλησης



Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανεργίας, ιδίως των νέων, που ξεπέρασαν το ιστορικό φράγμα του 12%, ενώ οι άτυπες μορφές εργασίας εκπροσωπούν πλέον περισσότερο από το 20% της συνολικής απασχόλησης στον πλανήτη.
Σήμερα, 397 εκατ. εργαζόμενοι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και άλλα 472 εκατ. δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Μέσα σε αυτό το αποθαρρυντικό τοπίο, οι συνεταιρισμοί έχουν επιδείξει μια τεράστια αντοχή απέναντι στις συνέπειες της κρίσης όσον αφορά και τη διασφάλιση της απασχόλησης.Οπως δείχνει η έρευνα «Συνεταιρισμοί και απασχόληση: μια παγκόσμια έκθεση» τηςCICOPA (Διεθνής Οργάνωση των Συνεταιρισμών στη Βιομηχανία και τις Υπηρεσίες), η συνεταιριστική εργασία, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αφορά τουλάχιστον 250 εκατ. εργαζόμενους στον κόσμο, ενώ στην G20 (ομάδα των 20 πλέον ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη) αποτελεί το 12% του συνολικού απασχολούμενου πληθυσμού.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ

Ο. Ε. Λ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.9989721,9989657

ΑΘΗΝΑ,  29/2/2016
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 71


Συναδέλφισσες/οι,

Την  Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2016 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΟΕΛ, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

- Επανασύσταση λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.
- Θεσμοθέτηση του θεσμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις
   Εκπαιδευτικές Μονάδες του Οργανισμού.
- Μετατάξεις συναδέλφων.

Το Δ.Σ  της Ομοσπονδίας, αφού συζήτησε διεξοδικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Οργανισμού με την εφαρμογή του Ν. 4186/2013 και την προσωρινή λειτουργία των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας, μετά από παράταση που δόθηκε το τρέχον σχολικό έτος, αποφάσισε:

1.       Να ζητήσει από τις ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας και του Οργανισμού, να κινήσουν άμεσα τη διαδικασία για τη νομοθετική ρύθμιση της επανασύστασης των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., όπως  έχουν ήδη δεσμευτεί  οι Υπουργοί Παιδείας και Εργασίας.
Ο χρόνος που απαιτείται για τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό του νέου σχολικού έτους, βρίσκεται σε οριακά επίπεδα. Είμαστε ήδη στο Β΄ εξάμηνο  σπουδών και κάθε χρόνο την περίοδο αυτή ετοιμάζονται οι Υπουργικές Αποφάσεις, η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), για την έγκριση πρόσληψης ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού  και γίνεται σε κάθε Περιφέρεια διαβούλευση  με τους Κοινωνικούς Εταίρους για την ανάδειξη των αναγκών της αγοράς εργασίας και την προκήρυξη ειδικοτήτων. Οι διαδικασίες αυτές είναι απολύτως απαραίτητες και δεν είναι δυνατόν να δρομολογηθούν εάν δεν έχει θεσμοθετηθεί η επανασύσταση λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ. Κάθε καθυστέρηση της θεσμικής αυτής επίλυσης, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους γονείς,  στους μαθητές και στις επιχειρήσεις που επί δεκαετίες συνεργάζονται οι Εκπαιδευτικές μας Μονάδες.

Καλό Μήνα! Ο Μάρτης μίλησε-Παντελής Θαλασσινός