oaednews

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   Ο.Α.Ε.Δ                                      

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝHΣΗ  ΥΠΑΛ ΛΗΛΩΝ  ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ               

Θεσσαλονίκη 19-10-2020     


 Στο πλαίσιο της επικοινωνίας των παρατάξεων μας με κόμματα και φορείς της πόλης μας για μείζονα ζητήματα του Ο.Α.Ε.Δ. που ανακύπτουν  από τις κυβερνητικές πολιτικές ,στις 17/10/2020   πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Β’ Θεσσαλονίκης  Σ.  Φάμελο .

       Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα σοβαρότατα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο ΟΑΕΔ  λόγω της  υποχρηματοδότησης ,  της  υποστελέχωσής  του και  της  υποβάθμισης  των  σχολών  Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.. Είναι άμεσος ο κίνδυνος να  οδηγηθεί  ο Ο.Α.Ε.Δ. σε συρρίκνωση, απαξίωση και να απολέσει τον χαρακτήρα της Κοινωνικής του αποστολής προκαλώντας παράλληλα τεράστια εργασιακά προβλήματα στους υπηρετούντες υπαλλήλους.

Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

 Προδημοσίευση των βασικών σημείων του οδηγού για καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων


Στην τελική ευθεία εισέρχεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια:

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία σε όλη την Ελλάδα

 Από 12/10 ενεργοποιούνται 131 Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα και 42 περιφερειακά ιατρεία για την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Επισυνάπτεται κατάσταση των μονάδων ΠΦΥ στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες.

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου SARS-CoV-2 , η κυβέρνηση ενεργοποιεί σταδιακά από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, 161 Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα και 42 περιφερειακά ιατρεία ώστε να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με την ενεργοποίηση των ΚΥ επιτυγχάνεται η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε περιπατητικούς ασθενείς, η καθοδήγηση και η παρακολούθηση της υγείας των ασθενών παρακολούθηση και η αποφόρτιση/ελάφρυνση των νοσοκομείων.

Η «απόσυρση» των εργαζομένων

 του Χρήστου Μέγα

Μια πρόσκαιρη αύξηση των προσλήψεων τον Σεπτέμβριο, η οποία πρέπει να αποδοθεί στους πρόσθετους διορισμούς εκπαιδευτικών και υγειονομικού προσωπικού τον περασμένο μήνα λόγω της έκρηξης του κορονοϊού, στάθηκε αφορμή για κομπασμούς στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή όμως, αναζητούνται 322.358 άνεργοι οι οποίοι λείπουν αν συγκρίνει κανείς τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) και τη λίστα εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ (στοιχεία Ιουλίου 2020).

Αναλυτικά:

Η γυναικεία απασχόληση έχει δεχτεί πολλαπλά πλήγματα στην εποχή του κορωνοϊού

 Έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ) καταδεικνύει τη δεινή θέση της γυναίκας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εντός και εκτός του επαγγελματικού και επιχειρηματικού τομέα και το μέλλον της απασχόλησής της που προοιωνίζεται δυσοίωνο.

Δημόσιο: Αλλάζουν όλα για τις προσλήψεις - ΑΣΕΠ, πανελλήνιες και τεστ δεξιοτήτων

 Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές για τις προσλήψεις στο Δημόσιο σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. ΑΣΕΠ, πανελλαδικές εξετάσεις και κάλυψη κενών με ψηφιακές διαδικασίες  

«Νέο»  ΑΣΕΠ, πανελλαδικές εξετάσεις για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς και «fast track» ψηφιακές διαδικασίες, ώστε να καλύπτονται άμεσα, αλλά με αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο, οι ανάγκες φορέων και υπηρεσιών και να τερματιστούν οι καθυστερήσεις ακόμα και πάνω από δύο έτη που υπάρχουν σήμερα από την προκήρυξη μέχρι τον διορισμό, προβλέπει το νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, αφού προηγουμένως τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

ΑΣΕΠ 1Κ/2020: Κάντε αίτηση μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου

 ΑΣΕΠ 1Κ/2020: Πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών για είκοσι (20) θέσεις που αφορούν τακτικό προσωπικό και προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς. Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη με όλες τις θέσεις.

Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

 Ξεκίνησε την Πέμπτη στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είναι η αντιμετώπιση, με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ευελιξία και κοινωνική δικαιοσύνη, του μεγάλου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της υπερχρέωσης των πολιτών.