oaednews

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών (ΦΕΚ)

Από σήμερα, Πέμπτη 15 Μαρτίου μέχρι τη Δευτέρα 16 Απριλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο υπομέτρο 6.1 Εγκατάσταση Νέων Αγροτών. Η δεύτερη πρόσκληση αφορά τις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων, της Αττικής, της Ηπείρου και του Νοτίου Αιγαίου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 26.667.500 ευρώ.

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: 5 δικαιώματα που πρέπει να γνωρίζουμε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή υπενθυμίζει στους Έλληνες πολίτες τα δικαιώματά τους

Τροπολογία για ασφαλιστική κάλυψη σε μακροχρόνια ανέργους χωρίς προϋποθέσεις

Αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας, αλλά και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας.
Ειδικότερα, βάσει αυτής μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες) αποκτούν πλέον ασφαλιστική ικανότητα, εφόσον έχουν καταβάλει στον ΕΦΚΑ τις ελάχιστες εισφορές από 1/1/2017, ακόμη και αν έχουν χρέη προ του 2016.

Προκήρυξη ΕΛΣΤΑΤ για οκτάμηνες «προσλήψεις» νέων συνεργατών

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Μαΐου - Δεκεμβρίου 2018, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 15ης Μαρτίου μέχρι και την 24η ώρα της 15ης Απριλίου 2018
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο του ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ μήνες, από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο 2018.Οι Συνεργάτες πριν αναλάβουν τις μονάδες έρευνας για την οποία επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό με την έρευνα εκπαιδευτικό μη αμειβόμενο σεμινάριο, το οποίο γίνεται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ για την Αττική και στις κατά τόπους ΥΣΝ για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ανατροπή με τα απαιτούμενα ένσημα για ασφάλιση από το 2019

Αυξάνονται σε ένα έτος από τώρα, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2019, από 50 που είναι σήμερα, σε 75 οι ημέρες ασφάλισης για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για μισθωτούς ασφαλισμένους.Αντίστοιχα για μη μισθωτούς το χρονικό διάστημα ασφάλισης αυξάνεται από τους δύο, στους τρεις μήνες.Η τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Εργασίας, προσδριορίζει την σχετική αύξηση, που επιδρά ανάλογα για την ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στους ασφαλισμένους και στα άμεσα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους.

ΕΚΑ: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την αύξηση των ημερών ασφάλισης

Να αποσύρει την τροπολογία που προκαλεί αύξηση στο όριο των ημερών ασφάλισης για τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, καλεί την κυβέρνηση, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη συγκεκριμένη τροπολογία, το ΕΚΑ τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία αυξάνεται ραγδαία, να αυξάνουν το όριο των ενσήμων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Έλληνες εργαζόμενοι: Tέταρτοι από το τέλος στον κατώτατο μισθό (πίνακας)

Φέτος μας πέρασε και η Κροατία! Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η αγοραστική δύναμη του (επίσημου) κατώτατου μισθού. Πηγή: Ετήσια έκθεση του WSI (Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών).
Δείτε τον πίνακα ΕΔΩ

dikaiologitika.gr

Ημερίδα ενημέρωσης των μαθητών της σχολής ΑμεΑ Γαλατσίου σχετικά με το byllying στα πλαίσια του προγράμματος erasmous