oaednews

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΑΔΕΔΥ¨:Δικό τους το χρέος και τα ελλείμματα, δικό μας χρέος ο αγώνας


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δικό τους το χρέος και τα ελλείμματα,
δικό μας χρέος ο αγώνας
Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας.
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, μέσα από το μνημόνιο, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.
Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Τα εισοδήματά μας μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα καταργούνται με τους αντι-ασφαλιστικούς Νόμους.
Συγχωνεύουν, καταργούν, υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές. Αποδιαρθρώνουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, τη Δημόσια Παιδεία, τη Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις Υπηρεσιών και μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και τα συλλογικά δικαιώματα προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη στους εργοδότες.
Η πολιτική που ακολουθούν παρά τις δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και την κοινωνία οδηγεί σε νέα αδιέξοδα.
Νέα επώδυνα μέτρα με τα επικαιροποιημένα μνημόνια προωθούνται σε βάρος μας σε ένα παράλογο, αντικοινωνικό και  αδιέξοδο κατήφορο.
Το νέο μισθολόγιο γίνεται «όχημα» για τη διαιώνιση της λιτότητας και την περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων μας.
Το μισθολόγιο που περιλαμβάνεται στη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Τρόικα και προβλέπεται στο μνημόνιο, θα αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο για τον περιορισμό των εισοδημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τα σενάρια που διοχετεύονται και αναπαράγονται συστηματικά από τα ΜΜΕ, το μισθολόγιο δεν προωθείται για να αποκατασταθούν οι αδικίες στο Δημόσιο και να βελτιωθεί η θέση της πλειοψηφίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά για να «νομιμοποιήσει» και νέες περικοπές.
Το γεγονός ότι θα διατεθούν 2,7 δις. ευρώ λιγότερα για το νέο μισθολόγιο από αυτά που διατέθηκαν το 2009, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα μισθολόγιο που θα καταδικάσει στη φτώχεια το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Οι προτάσεις εξάλλου και οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την Κυβέρνηση δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες. (Διάκριση νέων/παλαιών, αμοιβές με βάση τις γενικότερες εξελίξεις στην αγορά εργασίας, πλασματικές συγκρίσεις αμοιβών Δημοσίου  με τον Ιδιωτικό Τομέα κ.τ.λ).
Η επικουρική ασφάλιση και τα επικουρικά ταμεία, γίνονται και πάλι στόχος. Κυβέρνηση και Τρόικα επεξεργάζονται νέες αντι-ασφαλιστικές παρεμβάσεις. Μετά την επίθεση στις κύριες συντάξεις, υλοποιείται σχέδιο για την περικοπή των δικαιωμάτων μας στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης. Στα πλαίσια του αντι-ασφαλιστικού Νόμου, το Κράτος αποχωρεί από την επικουρική ασφάλιση. Με την πολιτική αυτή περιορίζονται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετατρέπονται σε Ταμεία ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων.
Η πολιτική τους είναι προκλητική. Αφού, για 10ετίες καταλήστευσαν τα αποθεματικά των Ταμείων, τα «χάρισαν» στις επιχειρήσεις για επενδύσεις και συνέχισαν τη λεηλασία μέσα από το Χρηματιστήριο, σήμερα που τα δικαιώματα των υπαλλήλων έχουν ωριμάσει, αφήνουν τα Ταμεία στην τύχη τους και προετοιμάζουν τη μεγάλη σφαγή των δικαιωμάτων μας.
Συνεχίζουν απτόητοι και προκαλούν.
 Τη στιγμή που τα Ταμεία δεν έχουν πλέον χρήματα εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών τους και των πολιτικών που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθήθηκαν, τη στιγμή που εξαιτίας του «παγώματος» των προσλήψεων και της ταυτόχρονης αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων, έχει αλλάξει δραματικά η σχέση εργαζομένων - συνταξιούχων, προωθούν τις αναλογιστικές μελέτες για να «νομιμοποιήσουν» το έγκλημά τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Τα Επικουρικά Ταμεία του Δημοσίου βρίσκονται ήδη σε δραματική κατάσταση, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους,  εξαιτίας των παραπάνω πολιτικών. Το Τ.Π.Δ.Υ. παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δις. ευρώ, το έλλειμμα στο Μ.Τ.Π.Υ έχει φτάσει τα 240 εκατ. Ευρώ, ενώ παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το ΤΕΑΔΥ. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η χορήγηση του εφάπαξ για τρία (3) και πλέον χρόνια, να μην χορηγείται το 13ο μέρισμα στους ασφαλισμένους του Μ.Τ.Π.Υ. κ.λπ.
Διεκδικούμε την άμεση επιχορήγηση των Ταμείων, τη λήψη μέτρων για την βιωσιμότητά τους  και την κρατική εγγύηση της Επικουρικής Ασφάλισης.
Η ακρίβεια και οι αυξήσεις στα είδη ευρείας κατανάλωσης και στα δημόσια αγαθά κατατρώγουν τα πενιχρά εισοδήματά μας.
Τα «μεταρρυθμιστικά» και «εκσυγχρονιστικά» τους σχέδια για  την κάλυψη των ελλειμμάτων προωθούν ρυθμίσεις που απαξιώνουν τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση, καταργούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων και επιβαρύνουν τον πολίτη. Ο Καλλικράτης στην Αυτοδιοίκηση και ο νέος Καλλικράτης στο Δημόσιο, εξυπηρετούν μόνο τους στόχους του μνημονίου, με δραματικές επιπτώσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.
Οι αυξήσεις των τιμών των αστικών συγκοινωνιών κατά 40%, οι αυξήσεις στα διόδια, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα πρόσθετα φορολογικά βάρη αποτελούν νέο πλήγμα σε βάρος των πενιχρών και κατακρεουργημένων εισοδημάτων μας.
Ταυτόχρονα, η επίθεση σε βάρος των δημόσιων/κοινωνικών αγαθών συνεχίζεται στο χώρο τόσο της Υγείας όσο και της Παιδείας. Ενοποιείται ο ΟΠΑΔ με της Υπηρεσίες Υγείας του ΙΚΑ, με βασικό στόχο την αποχώρηση του Κράτους από τις δαπάνες περίθαλψης, την υποβάθμιση των παροχών υγειονομικής περίθαλψης και τη νέα οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων.
Παράλληλα, αναμένεται όξυνση των προβλημάτων και στο  χώρο της Δημόσιας Παιδείας, μέσω των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων των Σχολικών Μονάδων και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος με γνώμονα τις «απαιτήσεις» της αγοράς.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα σφαγιάζουν τα δικαιώματά μας για τους δανειστές και τους κερδοσκόπους. Με τις επιλογές τους υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο, την ίδια μας τη ζωή.
Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να υποταχτούμε στα αντιλαϊκά σχέδιά τους.
Μας μιλούν και πάλι για μονόδρομους. Στους ίδιους νεοφιλελεύθερους μονόδρομους μας καλούσαν να υποκύψουμε τις τελευταίες δεκαετίες για να «σωθεί η πατρίδα».
Οι πολιτικές τους ήταν και είναι αδιέξοδες για την κοινωνία και τον τόπο μας. Οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, αυτών που ευθύνονται για την κρίση.
Υποστηρίζουν μύθους του τύπου: «Σε ένα - δύο χρόνια θα ξεπεραστεί η κρίση και θα έλθουν καλύτερες μέρες».
Με τις επιλογές που προωθούνται σε επίπεδο Ε.Ε. για το χρέος, στοχεύουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων και να βάλουν στο «γύψο» τα δικαιώματα και τη ζωή μας για ολόκληρες 10ετίες.
Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.  Απαιτούμε μια άλλη πολιτική, με δίκαιη επαναδιαπραγμάτευση  του χρέους υπέρ της κοινωνίας και όχι των δανειστών, που θα φορολογεί τον πλούτο, την περιουσία της εκκλησίας, θα αυξάνει τα εισοδήματα, θα ενισχύει τα κοινωνικά δικαιώματα και θα οδηγεί στην ανάπτυξη.
Έχουμε συλλογική και προσωπική ευθύνη για μας και τα παιδιά μας, για την επιτυχία των αγώνων μας.
Όλοι στον αγώνα
Όλοι στη στάση εργασίας στις 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
(12 το μεσημέρι μέχρι λήξη βάρδιας)
Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν ικανοποιείται μόνο με τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υλοποιηθεί νέα περικοπή στα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα. Το Νέο Μισθολόγιο που πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα, δεδομένου ότι το μνημόνιο και η μέχρι τώρα διοχέτευση σεναρίων έχουν καταστήσει κλίμα νέων οριζόντιων περικοπών, δεν μπορεί να τύχει κανενός τύπου διαλόγου εάν προηγουμένως δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αποκατάσταση των περικοπών όπως του 13ου και 14ου μισθού και δεν ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος βασικός μισθός που θέτει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ανάπτυξη των 1Χ2 και 1Χ3.

 

Σε ό,τι αφορά το συσχετισμό ωραρίου λειτουργίας και ωραρίου εργασίας στις Υπηρεσίες «αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών» όπως ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε και συνεπώς όχι σε Υπηρεσίες που ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων Υπουργείων (π.χ. Εκπαίδευση, Υγεία), η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι έτοιμη να συζητήσει για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα στηριχθεί:

Α) Σε αλλαγή του τρόπου διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Β) Σε διακεκομμένο ωράριο εργασίας.

Γ) Σε αύξηση ωρών εργασίας, οι οποίες καταλήγουν στη μείωση των θέσεων εργασίας.

Στη βάση αυτή η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού για δημόσια και ειλικρινή διαβούλευση, ώστε οι όποιες αλλαγές να πραγματοποιηθούν με γνώμονα την αναβάθμιση τόσο των Δημοσίων Υπηρεσιών όσο και του ρόλου των δημοσίων λειτουργών.

Μέτρα όπως είναι η γενικευμένη αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο, δεν οδηγούν σε επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος. Αντιθέτως δημιουργούν έδαφος νέου λαϊκισμού σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού. Βασίζονται δε στη στρεβλή αντίληψη –που συστηματικά καλλιεργείται από ένα μέρος της Κυβέρνησης- ότι «κύριος υπαίτιος για τη διόγκωση του ελλείμματος και του χρέους είναι η ίδια η ύπαρξη του Δημοσίου Τομέα».

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει την αυτονόητη, σταθερή και διαχρονική θέση της για ίση πρόσβαση των Πολιτών στις Υπηρεσίες του Δημοσίου, μέσω της απλοποίησης των γραφειοκρατικών δομών και διαδικασιών που έχουν «επιβληθεί» με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας και των Κυβερνήσεων και διεκδικεί τις δημοκρατικές τομές και αλλαγές που θα αναδείξουν το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν πρόκειται να δεχθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου καμία μείωση εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Δημόσια Διοίκηση και σε αυτή την κατεύθυνση ενισχύει με τις άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 10 και στις 23 Φεβρουαρίου την ανάπτυξη ενός ευρύτερου αγωνιστικού και απεργιακού κινήματος για την ανατροπή του αντεργατικού, αντικοινωνικού και αντιλαϊκού πλαισίου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στα ΕΛΤΑ


Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου
ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών πλήρους και μερικής απασχόλησης, συνολικού
αριθμού 105 ατόμων ( 89 Δ. Ε. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ πλήρους απασχόλησης, 13 Δ. Ε. ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ μερικής απασχόλησης και 3 Υ. Ε. ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΕΣ πλήρους απασχόλησης), για την
κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, των Υπηρεσιακών Λειτουργιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.
Ε. Αθήνας και Πειραιά, που εδρεύουν στο Νομό Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.
2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
Ηλικία : Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να
την υποβάλλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, από 04-02-2011 έως και 14-02-2011 στην
ακόλουθη 2ιεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥ4ΡΟΜΕΙΑ Α. Ε.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
4/νση Ανθρώπινου 4υναμικού
Τμήμα Προσλήψεων
Απελλού 1
101 88 ΑΘΗΝΑ (για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 2/2011),
Υπόψη κ. Αικατερίνης Βουζίκα ( τηλ. Επικοινωνίας: 210 3353228 και 3353487)
Τα ειδικά τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών κλπ), τα κριτήρια κατάταξης, τα δικαιολογητικά που θα υποβάλουν οι
ενδιαφερόμενοι, καθώς και οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες αναφέρονται λεπτομερώς στην
112/692/311.31/19-01-2011 Ανακοίνωση η οποία θα είναι αναρτημένη στην ανωτέρω 2ιεύθυνση, καθώς και στον
δικτυακό τόπο του ΕΛΤΑ (www.elta.gr).
Αναπόσπαστο τμήμα της εν λόγω ανακοίνωσης αποτελεί και το “Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων
Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)” με σήμανση έκδοσης “13-01-2011” το οποίο περιλαμβάνει
επισημάνσεις για τα προσόντα, τα βαθμολογούμενα κριτήρια, τα δικαιολογητικά και την κατάταξη. Οι
ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ
(www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται για την αναζήτηση του εντύπου
της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα - Έντυπα αιτήσεων – 2ιαγωνισμών φορέων – Εποχικού (ΣΟΧ)

Πρόγραμμα επιχορήγησης θέσεων πλήρους απασχόλησης

Τροποποιημένο πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα»




Ξεκινά αύριο Τρίτη, 8-2-2011 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο τροποποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.



Οι αλλαγές που επήλθαν στο πρόγραμμα αφορούν τα εξής σημεία:



1. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 50 ατόμων μπορούν να επιχορηγούνται στο εξής για 30 εργαζόμενους κατ΄ ανώτατο όριο, αντί των 80 εργαζομένων που ίσχυε με το προηγούμενο πρόγραμμα.

2. Στο νέο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που απασχολούν έναν εργαζόμενο με πλήρη απασχόληση. Στην κατηγορία αυτή η επιδότηση αντιστοιχεί στο 75% των μηνιαίων εργοδοτικών εισφορών.

3. Σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη ενίσχυση έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οδικών μεταφορών το συνολικό ποσό ενισχύσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.



Κατά τα λοιπά ο προϋπολογισμός του προγράμματος φθάνει τα 992.000.000 ευρώ. Ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει πέραν των επιδοτούμενων και αντίστοιχο αριθμό προσωπικού με μη επιδοτούμενους εργαζόμενους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μη πραγματοποίηση απολύσεων προσωπικού τρεις μήνες πριν την υποβολή αίτησης για ένταξη σε αυτό, όπως και καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Σε περίπτωση απολύσεων προσωπικού οφείλει να έχει αντικαταστήσει το μισθωτό έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ειδικές ομάδες εργαζομένων, δηλαδή: άτομα με αναπηρία και εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω.

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, για όλους τους κλάδους κύριας και της επικουρικής ασφάλισης.

Το ποσό επιχορήγησης φθάνει το 100% των εισφορών για επιχειρήσεις με δύο εργαζόμενους και άνω και το 75% για τις επιχειρήσεις με ένα άτομο πλήρους απασχόλησης. Οι εισφορές υπολογίζονται με βάση τις πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων - επιχορηγουμένων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους των: 2.000 ευρώ για τα άτομα με αναπηρία, 1.800 ευρώ για εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω και 1.300 ευρώ για τους κοινούς εργαζόμενους.





Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ στη διεύθυνση www.oaed.gr.





192 θέσεις εργασίας στην ΕΡΤ Α.Ε.


Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και λήγει την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011. Η πρόσκληση και τα απαραίτητα έντυπα αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ www.ert.gr


Οι θέσεις είναι οι εξής:


ΠΕ Πληροφορικής 3

ΠΕ Διοικητικο - Οικονομικοί 21

ΠΕ Μεταφραστές - Υποτιτλιστές 2

ΠΕ Παρουσιαστές Νοηματικής Γλώσσας 3

ΠΕ Διπλωμ. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3

ΠΕ Διπλωμ. Ηλ/κος Μηχανικός Η/Υ 3

ΠΕ Σχεδιαστές Αναλυτές Προγράμματος 3

ΠΕ Μετεωρολόγοι 3

ΤΕ Διοικητικοί - Οικονομικοί 11

ΤΕ Τεχνικοί 36

ΤΕ Προγραμματιστής Πολυμέσων 1

ΤΕ Μακιγιέζ 5

ΤΕ Τεχνικοί Ραδιοζεύξεων 4

ΔΕ Οδηγοί 12

ΔΕ Ασφαλείας - Φύλακες 11

ΔΕ Ηλεκτρονικοί 2

ΔΕ Τεχνικός-Συντηρητής Ιστών 1

ΔΕ Ψυκτικών 2

ΔΕ Ηλεκτρολόγων 5

ΔΕ Μηχ/κού Τομέα Μηχανών Εσωτερικής Καύσης 2

ΔΕ Υδραυλικός 1

ΔΕ Αρχειοθέτες - Ταξινόμοι 2

ΔΕ Κομμωτές 8

ΔΕ Χειριστές Γεννήτριας Χαρακτήρων 15

ΔΕ Φροντιστές 14

ΔΕ Πληροφορικής 9

ΔΕ Μακενίστες 2

ΥΕ Εργάτες 8










Θέσεις εργασίας στο Άγιο όρος

Την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξιδίκευσης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση του Αρχαιολογικού έργου «Συντήρηση κειμηλίων Αγίου Όρους»  προκήρυξε η 10η Εφορεία  Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, για χρονικό διάστημα έξι μηνών με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου:
ΠΕ Αρχαιολόγου (1)
ΤΕ Συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης(1)
ΔΕ Τεχνικό συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων(1)
ΔΕ Εργατοτεχνιτη (1)

Αιτήσεις μέχρι 11/2/2011

Τα εργασιακά στο "μικροσκόπιο" της τρόικας



Η πορεία της υλοποίησης του πρόσφατου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα, Δευτέρα, το κλιμάκιο των επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.



Οι εκπρόσωποι της «τρόικας» θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και θα ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περαιτέρω διευκρινήσεις. Το τεχνικό κλιμάκιο που είχε επισκεφτεί το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας στις 28 Ιανουαρίου, είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον σχετικά με την γνωμοδότηση του ΣΕΠΕ για την επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ.



Η «τρόικα» έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης του κόστους εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Έχει εκφράσει την αντίθεσή της με την άσκηση του δικαιώματος της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, και έχει ζητήσει να ενθαρρύνεται η σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας.



Το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί, πάντως, ότι το διάστημα το οποίο έχει διαρρεύσει από την ψήφιση του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου είναι πολύ μικρό και επομένως είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία της εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων.



Στην ατζέντα της «τρόικας» βρίσκονται, επίσης, τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως των Επικουρικών και οι δαπάνες υγείας.



Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, προβλέπεται ότι αν οι αξιολογήσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) δείξουν ότι η προβλεπόμενη αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις υπερβεί το όριο των 2,5 % του ΑΕΠ για την περίοδο 2009-2060, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και να εξετάσει περεταίρω αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ακόμη και μείωση των συντάξεων.
Πηγή: ΑΠΕ