oaednews

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ζητήθηκαν διευκρινήσεις

Oι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών – εργαζομένων) που συμμετέχουν στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, απέρριψαν προφορική πρόταση του διοικητή, για μετατροπή ποσού 150 εκατ. ευρώ σε repos. H πρόταση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Εργασίας για καλύτερη αξιοποίηση των διαθεσίμων των οργανισμών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Διάλογοι Δημοκρατίας

Ο συνάδελφος Γ. ΧΑΜΗΛΑΚΗΣ  σχολιάζει την παρέμβαση του επίσης συναδέλφου   Μ. Καστρινάκη "Τα μετεκλογικά πάθη του ΣΥΡΙΖΑ" βλέπε εδώ:

http://oaednews.blogspot.gr/2015/02/blog-post_29.html

ΣΧΟΛΙΟ

Αγαπητέ συνάδελφε – σύντροφε Μιχάλη, θα ήθελα κομψά να διαφωνήσω σε τρία σημαντικά σημεία του κειμένου που ανάρτησες «Τα μετεκλογικά πάθη του ΣΥΡΙΖΑ» 22/02/2015.
  1. Από πότε η κομμουνιστική τάση σε ένα Ριζοσπαστικό Αριστερό Κόμμα αποτελεί γραφικότητα; Από πότε μεταλλαχτήκαμε σε σοσιαλδημοκρατία; Από πότε το βασικό χαρακτηριστικό του χώρου: η πολυφωνία – πλουραλισμός έγινε εσωτερική εχθροπραξία;
  2. Θεωρώ ότι μπερδεύεις τον αριστερό αναγνώστη γράφοντας: «… έχω την υποψία πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να παρακολουθεί την πορεία της κυβέρνησης … της τεράστιας δυσαρμονίας του κόμματος από την κυβέρνηση ».                                                                              Να το εύχεσαι σύντροφε Μιχάλη, γιατί θα πρέπει να υπάρξει σαφής οριοθέτηση των σχέσεων του αριστερού κυβερνητικού κόμματος και του κυβερνητικού μηχανισμού. Κρίσιμο σημείο αποτελεί το ενδεχόμενο υποταγής του κόμματος στην κυβερνητική λειτουργία και τελικά υποταγής του στη δομή του κρατικού μηχανισμού. Αγωνιζόμαστε  να μην μετατραπούμε σε νέο ΠΑΣΟΚ, σε κόμμα του κράτους με κομματικοποιημένη τη Δημόσια Διοίκηση . Απαιτείται η χάραξη μιας πολιτικής γραμμής ανεξαρτησίας του κόμματος από το κράτος.
         Παρακάτω γράφεις: «… θέτοντας σε κίνδυνο τον αγώνα για την  
         αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης » . Σε αυτό όλοι
         συμφωνούμε, δεν συνάδει όμως με τα παραπάνω. Τελικά αν επιλέξουμε
         αρμονική συνύπαρξη κόμματος και κυβέρνησης, ε… αυτονόητα
         καταπατούμε τους αγώνες για αποκομματικοποίηση.
  1. Φόβος μας δεν είναι ότι θα χάσουμε το ρόλο μας μέσα στο κόμμα σε επικείμενη εισβολή αριβιστών ΠΑΣΟΚΩΝ, αλλά πως δεν θα χάσουμε τα βασικά εκείνα χαρακτηριστικά που μας έφεραν ως εδώ, την ενότητα μέσα από τη δράση, μέσα από τον πλουραλισμό, αλλά και το βασικό όραμα που είναι η ενότητα της Αριστεράς στο πλευρό της κοινωνίας.                                      Δεν μας τρομάζει κανένα κοινωνικό άνοιγμα, αντιθέτως στοχεύουμε σε αυτό.
Ταυτόχρονα όμως σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε το ιδεολογικοπολιτικό μας χαρακτηριστικό και να μην απογοητεύσουμε το αγωνιζόμενο τμήμα της κοινωνίας που πείστηκε και στηρίζει την προσπάθεια μας. Άλλο όμως αγωνιζόμενη κοινωνία – απλός πολίτης και άλλο μέχρι προχθές πρωτοκλασάτο κομματικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ,  χθες δήθεν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ  και σήμερα ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ!  Για αύριο ίδωμεν!   Έ λ ε ο ς!!!

Γ. ΧΑΜΗΛΑΚΗΣ,                                                                                          

  ΜΕΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.   ΔΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.    ΜΕΛΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ Β.Α.Π.Ε.