oaednews

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μείωση του εφάπαξ που μπορεί να φτάσει έως και το 83% προβλέπει το τελικό σχέδιο τηςκυβέρνησης για 22 συνολικά ταμεία πρόνοιας. Μεγάλοι χαμένοι είναι και όσοι παίρνουν διπλό εφάπαξ (καθώς το υψηλότερο ποσό θα περικοπεί κατά 50%), ενώ ειδική εισφορά θα καταβάλουν όσοι βγήκαν στη σύνταξη με αυξημένο βοήθημα. Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει την τελική ρύθμιση για τις μειώσεις στα εφάπαξ, οι οποίες θα επηρεάσουν και όσους αποχώρησαν το 2010, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει το βοήθημα. Το άρθρο που είναι ήδη έτοιμο περιλαμβάνει πέντε διατάξεις για το εφάπαξ, με βασικότερη αυτή που προβλέπει τη μείωση του βοηθήματος. Η τελική ρύθμιση προβλέπει τη μείωση του βοηθήματος από 1.94% στον τομέα πρόνοιας αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ και θα φτάνει έως και 83% στον τομέα πρόνοιας εργοληπτών δημοσίων έργων του ΕΤΑΑ. Στους μεγάλους χαμένους είναι οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι φαρμακευτικών εργασιών, με τις μειώσεις να κυμαίνονται από 41.52% έως και 63.91%.

Μείωση του εφάπαξ που μπορεί να φτάσει έως και το 83% προβλέπει το τελικό σχέδιο τηςκυβέρνησης για 22 συνολικά ταμεία πρόνοιας.

Αντιποίηση Αρχής ή Έσχατη Προδοσία;

Του Παναγιώτη Περυσινάκη *

Διαβάζω ότι ασκήθηκαν διώξεις για αντιποίηση αρχής (άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα), με αφορμή τις γνωστές φασιστικές, ρατσιστικές επιθέσεις. Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που πιστεύω πως αυτή η αντίδραση είναι εξόχως χλιαρή και αφόρητα αναντίστοιχη προς το προκείμενο έγκλημα.

Ο Βρούτσης επεκτείνει το εργόσημο

Την επέκταση του εργόσημου σε πολλούς κλάδους της οικονομίας και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλλονται υπέρ κλάδων του ΟΑΕΔ προαναγγέλλει, με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

ΒΡΕΧΕΙ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ