oaednews

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Όλες οι επίσημες αργίες και τα τριήμερα του 2014

"Η αμέσως επόμενη αργία είναι η Καθαρά Δευτέρα, στις 3 Μαρτίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Από τον ΕΟΠΥΥ οι 8.000 νέες διαθεσιμότητες

Την κύρια δεξαμενή, από την οποία θα προέλθει η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο νέο κύμα διαθεσιμότητας, θα αποτελέσει ο ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως μεταμόρφωση του Οργανισμού σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών Υγείας θα αποφέρει περίπου 8.000 έως 9.000 εκ των 12.500 διαθέσιμων εργαζόμενων που πρέπει να βρεθούν.

Aνεργία και γειτονιά. Δελτίο τύπου


Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης για συζήτηση του θέματος “Ανεργία και γειτονιά”. Στο 4ο και 5ο βίντεο της πρώτης ημέρας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρεμβάσεις των συναγωνιστών της λέσχης μας. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ε.Λ. Νέας Σμύρνης.
Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη συνάντηση με θέμα ανεργία και γειτονιά, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της εργατικής λέσχης Nέας Σμύρνης “ο Δεκέμβρης των Ανέργων“.

Νέοι και επαγγελματική κατάρτιση

Από την ποιοτική ανάλυση της έρευνας επιβεβαιώνεται το συμπέρασμα πως η επαγγελματική κατάρτιση μονομερώς δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας

ΑΡΘΡΟ Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ επίκουρου καθηγητή Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί το πρώτο χαρακτηριστικό που δηλώνουν πως επιθυμούν οι εκπαιδευόμενοι στην εύρεση μιας μελλοντικής εργασίας. Η επαγγελματική κατάρτιση εδώ και χρόνια (αρχική και συνεχιζόμενη) λειτουργεί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα ως ένα διακριτό πεδίο στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης, διαδραματίζοντας έναν ορατό ρόλο στην παροχή και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.