oaednews

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Το ευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την ανεργία

Σχέδιο αντιμετώπισης της... μάστιγας των μακροχρόνια ανέργων έχει ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς κατά τη διάρκεια της κρίσης τα άτομα που έμειναν χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους σχεδόν διπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας πέρυσι τα 12 εκατομμύρια, όταν το 2008 ήταν μόλις 6,2 εκατομμύρια.Στόχος είναι να μειωθεί τα επόμενα χρόνια ο αριθμός κατά 5 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή περίπου στα προ κρίσης επίπεδα.
Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται χώρες που έχουν υψηλό ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας όπως είναι π.χ. η Ισπανία, η Κροατία, η Σλοβακία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ιταλία και κυρίως η Ελλάδα. Το ποσοστό στη χώρα μας ανήλθε πέρυσι στο 73,5% (από 47,1% το 2008). Είναι δε αξιοσημείωτο ότι, παρότι το εργατικό δυναμικό της χώρας αποτελεί μόλις το 1,44% του συνόλου στην Ευρώπη, περίπου το 8% των μακροχρόνια ανέργων είναι... ελληνικής καταγωγής.
Γενικότερα, στην Ευρωζώνη, το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας σε σχέση με την συνολική ανεργία εκτοξεύθηκε το 2014 στο 52,6% από 39% το 2008, ενώ και το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν δουλειά για περισσότερα από δύο χρόνια έφθασε το 32,8% από 23,4% προ κρίσης.
Το ευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την ανεργία

Δωρεάν προσκλήσεις για ανέργους και φέτος στις Νύχτες Πρεμιέρας

Για ακόμα μία χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, επιθυμώντας να στηρίξει τους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, θα προσφέρει συνολικά 2.000 προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.

Για ακόμα μία χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, επιθυμώντας να στηρίξει τους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, θα προσφέρει συνολικά 2.000 προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.
Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ θα έχει το δικαίωμα να παραλάβει μέχρι τέσσερις (4) δωρεάν προσκλήσεις για το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, με την επίδειξη ισχύουσας κάρτας και της αστυνομικής του ταυτότητας. Προσοχή:Η κάθε πρόσκληση αντιστοιχεί σε ένα μηδενικό εισιτήριο για το οποίο πρέπει να γίνει ανταλλαγή της πρόσκλησης με το μηδενικό εισιτήριο μία μέρα πριν την προβολή ή και την ίδια μέρα, με βάση τη διαθεσιμότητα θέσεων.

ΟΑΕΔ Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις στην κοινωφελή εργασία

Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απασχόλησης 19.101 ανέργων με την 3η κοινωφελή εργασία. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο oaed.gr εως τις 12 το μεσημέρι.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, λήγει στις 12 μ.μ. της 14ης -9 - 2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο -αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου- στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της με αριθμό 5/2015 Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Στον ΟΑΕΔ σήμερα το ΚΚΕ

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου  και ώρα 10πμ θα  γίνει περιοδεία στους χώρους της Διοίκησης του Οργανισμού από την υποψήφια του ΚΚΕ  
 ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ