oaednews

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα 50.000 θέσεων εργασίας

Το πρόγραμμα πεντάμηνης ή επτάμηνης απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (σε δήμους, νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.) 50.000 ανέργων και το μέτρο της επιδότησης εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, χωρίς μάλιστα τη δέσμευση των επιχειρήσεων να διατηρούν τις θέσεις μετά τη λήξη της επιχορήγησης (όπως ίσχυε έως σήμερα) ενεργοποιεί από τον Σεπτέμβριο και μετά ο ΟΑΕΔ

«Θα χωρίσω μήπως και γλιτώσω την απόλυση»

Με ρύθμιση στο παρά 5΄ όμως οι μονογονεϊκές δεν εξαιρούνται τελικά από τη διαθεσιμότητα...
Της Λινας Γιανναρου
«Δεν έχω πολλά νέα. Α, εκτός ότι πάμε για διαζύγιο με το Χρήστο». Ακολούθησε σιγή από την πλευρά μου. Με τη Σοφία δεν είχαμε να τα πούμε πολύ καιρό, καμιά φορά όμως οι αλλαγές επέρχονται ραγδαία. «Στα ψέματα» προσθέτει αμέσως. «Θα βγάλουμε διαζύγιο μπας και γλιτώσω την απόλυση. Το σκεφτήκαμε καλά, δεν υπάρχει άλλη λύση».

Επισφαλείς και διαθέσιμοι, αλλά άνθρωποι!

Τους τελευταίους μήνες τα δελτία ειδήσεων αναφέρονται με ιδιαίτερο οίστρο σε δύο σημαντικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Έτσι θα γίνουν οι μετατάξεις στο Δημόσιο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία της κινητικότητας στο δημόσιο, καθώς από χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει βήμα βήμα τη διαδικασία των μετατάξεων στο Δημόσιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΟΙΝ .ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2013 -2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
 
 







ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 




     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                  Αθήνα,13-08-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013 – 2014». Ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στις 110.000 άτομα.