oaednews

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Έμεινα Άνεργος στην Ελβετία και Ήταν Καταπληκτικά

Μανώλια Κίτσου
Όταν μένει κανείς άνεργος η ζωή του γίνεται μουντή, γκρίζα. Η απαισιοδοξία βασιλεύει και ο φόβος του άγνωστου μέλλοντος γίνεται τεράστιος. Αν είσαι Έλληνας άνεργος στην Ελλάδα και δικαιούσαι επίδομα ανεργίας οι μηνιαίες σου αποδοχές θα φτάνουν τα 360 ευρώ, εκτός αν έχεις προστατευόμενα μέλη, παιδιά και σύζυγο οπότε -τυχερέ- έχεις μια προσαύξηση 10% για τον καθένα. Στην Ελβετία όμως, η ανεργία δεν είναι έτσι. Δεν είναι καν όπως φαντάζεστε και, ναι, ζηλέψτε υπεύθυνα.

Πως η τρόικα κυβερνούσε με mail Ε-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Τις "ειδικές σχέσεις τρίτου τύπου" ανάμεσα στην απερχόμενη κυβέρνηση και την τρόικα καταδεικνύουν mail μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου, υπουργικών γραφείων και εκπροσώπων της τρόικας. Οι τελευταίοι διατυπώνουν τις απαιτήσεις τους με mail, ενώ κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι τα μέτρα τα οποία παίρνονται να μην τίθενται υπό την έγκριση του Κοινοβουλίου και να πλασσάρονται καταλλήλως στην κοινή γνώμη.
Πρωταγωνίστρια στα mail , που έφερε στη δημοσιότητα το περιοδικό Hot Doc,  είναι η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, η

Δωρεάν εξετάσεις σε άνεργους και ανασφάλιστους 25- 65 ετών.






Το πρόγραμμα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιείται με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου,

Πώς θα δεις τα ένσημα σου online.





Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ μπορούν να δουν τα ένσημα τους online στην ιστοσελίδα του συστήματος ΑΤΛΑΣ «atlas.gov.gr»

Καλπασμός της μακροχρόνιας ανεργίας στα χρόνια της κρίσης .




Η μακροχρόνια ανεργία στην Ελλάδα,

Ανανέωση κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά!!!



 Μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr, του ΟΑΕΔ θα μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.