oaednews

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ξεκινά το πρώτο ταχύρρυθμο πρόγραμμα για ξεναγούς

Με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη ξεκινά η εφαρμογή του πρώτου ταχύρρυθμου προγράμματος για ξεναγούς το οποίο απευθύνεται σε απόφοιτους των πανεπιστημιακών τμημάτων Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Νόμος - φωτιά για 2.000 επίορκους του Δημοσίου

Την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας για όσους δημοσίους υπαλλήλους διώκονται για κακουργηματικές πράξεις προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση. Η απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

10.000 ευρώ κατ' άτομο σε 7.000 άνεργους νέους επιχειρηματίες έως 35 ετών

Την ενίσχυση -με 10.000 ευρώ κατ' άτομο- επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν 7.000 άνεργοι νέοι ηλικίας έως 35 ετών προωθεί ο ΟΑΕΔ μέσω νέου προγράμματος.

Ο Βρούτσης για το πρόγραμμα «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας»

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για το πρόγραμμα «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Εργασίας για 45.000 νέους έως 29 ετών, υπερασπίστηκε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Ψηφίστηκε ο Νόμος για τα Ανασφάλιστα


Σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από τις 15 Απριλίου, ξεκινά η εφαρμογή του νέου Νόμου για τα Ανασφάλιστα Οχήματα μετά την ψήφισή του από τη Βουλή. Όπως προβλέπει το Νομοσχέδιο, στην περίπτωση που κυκλοφορεί Ανασφάλιστο Όχημα:

Η ανεργία της κρίσης


Τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης για την ανεργία, που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν, δεν είναι διαφορετικά από αυτά που δημοσιεύονται κάθε τόσο στα δελτία της Hellastat, όμως εδώ, βλέπει κανείς ανάγλυφο το χάρτη της ανεργίας στην Ευρώπη. Ο χάρτης “κοκκινίζει” όσο κατεβαίνει κανείς από το βορρά προς το νότο. Χάσμα υπήρχε, σχεδόν ανέκαθεν, ανάμεσα στο ποσοστό ανεργίας στις χώρες του νότου και σε εκείνες του βορρά. Μόνο που τώρα, μας λέει η Κομισιόν, αυτό έφτασε στο άνευ προηγουμένου επίπεδο των 10 ποσοστιαίων μονάδων (2012).

Ζητείται ψέμα


Ζητείται ψέμα ικανό να ξεπεράσει την αλήθεια.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του προέδρου των εργαζομένων του Μετρό

Ποινική δίωξη κατά του πρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνη Σταματόπουλου ασκήθηκε για παρακώλυση συγκοινωνιών