oaednews

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Χωρίς συνδικαλιστές τα πειθαρχικά συμβούλια

Οι ποινές που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο θα είναι αυστηρότερες

Χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών θα εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπει νέο νομοσχέδιο, που θα τεθεί σε διαβούλευση από τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Ραγκούση...

Η ιδιωτικοποίηση τομέων στρατηγικής σημασίας και η διαπόμπευση του συνδικαλισμού

του Κώστα Νικολάου
 Κάθε φορά, που μια κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει μια μη αποδεκτή από το λαό πολιτική σε έναν τομέα, το πρώτο βήμα που κάνει είναι να προσπαθήσει να διαπομπεύσει τους εργαζόμενους στον τομέα αυτόν, ώστε να φαίνεται ότι η πολιτική της θα διορθώσει τα κακώς κείμενα και έτσι να αποκτήσει την απαραίτητη λαϊκή συναίνεση.

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα....

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα....

Με γραπτές εξετάσεις τα στελέχη Δημοσίου



Στην αφετηρία της μάχης, που αναμένεται σκληρή, για την κατάληψη 25.000 θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο βρίσκονται ήδη περίπου 60.000 στελέχη της δημόσιας διοίκησης.

Αιµορραγία ασφαλιστικών εισφορών αδειάζει τα Ταµεία



Μειώνονται τα έσοδα, παρά τα νέα µέτρα, λόγω ύφεσης και αύξησης της ανεργίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Μαύρη τρύπα πλέον των 10 δισ. ευρώ προκαλείται στο σύστηµα κοινωνικής ασφάλισης από την εισφοροδιαφυγή και την παρατεταµένη ύφεση, µε την αύξηση της ανεργίας και τη συνακόλουθη µείωση των µισθών, φέρνοντας πονοκέφαλο στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Bloomberg για Ελλάδα: Όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο


Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε haircut το συντομότερο δυνατόν εκφράζει σε άρθρο του ο Matthew Lynn, αρθρογράφος του πρακτορείου Bloomberg και συγγραφέας του βιβλίου “Bust” με θέμα την ελληνική κρίση χρέους.

Σε απόγνωση οι πτυχιούχοι του Βόλου


Εναλλακτική και προσωρινή λύση στην ανεργία που τους μαστίζει αναζητούν άνεργοι νέοι με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σύμφωνα με την απογραφή της ΕLSTAT. 

Η Telefonica σχεδιάζει περικοπές 6.400 θέσεων εργασίας


Τα στοιχεία για την ανεργία στην Ισπανία φαίνεται πως θα σημειώσουν σημαντική άνοδο καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας αποκάλυψε ένα μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης με περικοπές στο προσωπικό της.

Ρεαλιστικές πολιτικές πλήρους απασχόλησης


H εκπαίδευση είναι, με μεγάλη διαφορά, η αποτελεσματικότερη πηγή εσωτερικής δημιουργίας θέσεων εργασίας για κάθε ευρώ που επενδύεται.

Απελευθέρωση των μετατάξεων

Σε απελευθέρωση των µετατάξεων ακόµη και από δήµους προς άλλες δηµόσιες υπηρεσίες προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών

Ποια επιδόματα αποφάσισε να "κόψει" η Κυβέρνηση- Το "ψαλίδι" στους μισθούς

Το "ψαλίδι" σε επιδόματα, μισθούς, φοροαπαλλαγές και οι εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις είναι οι "άσοι" που κρατάει στο "μανίκι" της η Κυβέρνηση, για να πείσει την τρόϊκαότι έχει τα περιθώρια να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει, με "φόντο" και τις σημερινές ανακοινώσεις της Eurostat που θα αναθεωρήσει για ακόμη μία φορά το έλλειμμα του 2010.

ΗΛΙΑΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, Διοικητής ΟΑΕΔ:ολοφάνερη η κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας


Είναι ολοφάνερη η κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας και της μείζονος κοινωνικής επίπτωσης της ανεργίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας.