oaednews

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

36 θέσεις για κατηγορία Υ.Ε

Προτίθεται να προβεί στην πρόσληψη τριάντα έξι (36) ατόµων ( εργατών καθαριότητας), µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου, διάρκειας δύο (2) µηνών, σύµφωνα µε την υπ΄ αριθµ. 87/2018 Απόφαση ∆ηµοτικού Συµβουλίου ∆ήµου Πάρου που νοµιµοποιήθηκε µε την υπ΄ αριθµ. 20001/30-3-2018 (Α∆Α: 7ΝΙΚΟΡ1Ι-Ζ5Λ) όµοια της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αιγαίου και σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007 (ΦΕΚ 143Α /28-6-2007) «Κώδικας Κατάστασης ∆ηµοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων» όπως ισχύει, ο  ∆ήµος Πάρου.

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Ανοίγει το Taxisnet - «Παγίδα» οι φιλοξενούμενοι

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2017.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης, καθώς υπάρχουν «παγίδες».Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ήδη λάβει τα στοιχεία από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το 2017 και από τις επιχειρήσεις και τα Ταμεία οι βεβαιώσεις αποδοχών για τα εισοδήματα και τους φόρους που παρακρατήθηκαν στους μισθούς και τις συντάξεις.

ΑΣΕΠ: μόνιμες προσλήψεις με προσόν απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου

Μία σειρά από νέες προκηρύξεις είναι προ των πυλών για έκδοση από το ΑΣΕΠ ενώ ήδη ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι αιτήσεις για δύο προκηρύξεις που αφορούν προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων αλλά δίνουν την ευκαιρία για πολλούς υποψηφίους με απολυτήριο Λυκείου και Γυμνασίου να αναζητήσουν μόνιμη δουλειά στο δημόσιο και φορείς του

Κλείνουν οριστικά οι μπάρες για ανέργους και ΑΜΕΑ στο μετρό - Τι πρέπει να κάνετε

Στο σταδιακό κλείσιμο και των πυλών των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό προχωρά ο ΟΑΣΑ, σηματοδοτώντας την ολοκληρωτική μετάβαση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.Το κλείσιμο των πυλών των ΑμεΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και γι' αυτό ο Οργανισμός καλεί όσους ανέργους και ΑμεΑ δεν έχουν φορτίσει την προσωποποιημένη κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.Ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.Ο Οργανισμός ανακοίνωσε, επίσης, ότι είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς έχουν διατεθεί περισσότερες από 950.000 προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες.

Ελεύθερη η κυκλοφορία για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι οι πρόσφυγες που είναι στα νησιά Λέσβος, Σάμος, Χίος, Λέρο, Ρόδος και Κω σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας από την 20η Μαρτίου 2016, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο καθεστώς αυτό, ενώ όσοι πρόσφυγες έρθουν από εδώ και στο εξής, δεν θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και θα κυκλοφορούν ελεύθερα.

Η «μαγική» σούπα του Ιπποκράτη από το τμήμα Μαγειρικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας

Ένα μαγικό φίλτρο σαν αυτό που κατασκεύαζε ο Δρυΐδης Πανοραμίξ και έδινε υπεράνθρωπη δύναμη αναμένεται να προσφερθεί στους επισκέπτες της 3ης Οικογιορτής που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Μαΐου στη Λάρισα. Ο λόγος για τη μοναδική σούπα Ιπποκράτη, με τη θεραπευτική δράση για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και συγχρόνως αποτοξινωτική.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πιάτο με πλούσια διατροφική αξία αλλά και ιστορική μιας και η πόλη έχει άμεση σχέση με τον Ιπποκράτη», αναφέρει ο σύμβουλος του δημάρχου Λαρισαίων Περικλής Καμάρης προσθέτοντας ότι «στόχος είναι μέσω της Οικογιορτής να προβληθεί η τοπική γαστρονομία, η ιστορία του τόπου και τα τοπικά προϊόντα». Την παρασκευή της ανέλαβε το τμήμα Μαγειρικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ(Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης)



Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ-ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ  ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ  ΑΝΩ ΤΩΝ ΤΩΝ 10 (ΔΕΚΑ ) ΕΤΩΝ ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.