oaednews

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Επικοινωνιακές αθλιότητες


Μανιτάκης προς υπουργούς: Θέλετε προσωπικό;


Χιλιάδες υπάλληλοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά και τη διευκρινιστική εγκύκλιο του κ. Μανιτάκη, αρκετές υπηρεσίες υπολειτουργούν ήδη(σε μια γραμματεία τμήματος του Παν/μιου Αθηνών μένει μόνο ο Γραμματέας !!!) και ο Υπουργός προκειμένου να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα ρωτά τους συναδέλφους του ή καλύτερα τους όμοιούς του, αν θέλουν λέει προσωπικό!! Δηλαδή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα επιστρέψουν στην υπηρεσία τους!!! 
Με επιστολή λοιπόν   ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους υπουργούς να αναφέρουν τις ανάγκες των φορέων και των υπηρεσιών τους σε προσωπικό προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία μετατάξεων και μεταφορών υπαλλήλων. 

60' Λεπτά - Τράπεζα Χρόνου


Η Τράπεζα Χρόνου Θεσσαλονίκης είναι ένα δίκτυο πολιτών
 για την ανταλλαγή υπηρεσιών χωρίς χρήματα .
 Το νόμισμα της είναι η 1ωρα.

Εκτός λειτουργίας το Διαύγεια

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο ηλεκτρονικός ιστοτόπος diavgeia.gov.gr, ο οποίος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.

Απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ ζητά δικαστήριο

Να απολυθούν 500 υπάλληλοι του ΙΚΑ, σύμφωνα με οκτώ αποφάσεις , ζητά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη εκείνη τού Ν. 3899/2010, που προβλέπει την «είσοδό τους» στον ασφαλιστικό φορέα.

Η ανεργία διώχνει τους νέους προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Απογοητευμένοι από τις ολοένα συρρικνούμενες θέσεις εργασίας στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι νέοι της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας της Ιταλίας και της Ιρλανδίας στρέφουν το ενδιαφέρον τους για επαγγελματική αποκατάσταση στα διαρκώς αναπτυσσόμενα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχουμε χάσει την ψυχραιμία μας...

Ξυλοκόπησε τον Έφορο και απειλούσε να αυτοκτονήσει!!


Σε κατάσταση αλλοφροσύνης μπήκε νωρίς το μεσημέρι στα

 γραφεία της Β’ ΔΥΟ Ηρακλείου ένας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα

 με τις πληροφορίες, απαιτούσε να του δοθεί βεβαίωση πώς δεν 

είναι υποχρεωμένος να υποβάλει φορολογική δήλωση

Έρευνα Πανεπιστημίου Πατρών: "Σφαγή" στην αγορά εργασίας - Καλπάζει η μερική απασχόληση

Τις δραματικές αλλαγές που έχουν επιφέρει στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις τα μνημόνια καταγράφει η έρευνα που έκανε ομάδα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. H αύξηση της μερικής απασχόλησης, η μεταβολή των όρων απασχόλησης και η μεγάλη ανασφάλεια που νιώθουν όσοι ακόμα εργάζονται είναι τα βασικά ευρήματα.

Ο δρόμος του scrap σε 6 βήματα. Πού πάνε όλα αυτά τα παλιοσίδερα στα καροτσάκια με τους Πακιστανούς;


Βήμα πρώτο
Το πλυντήριο του Κώστα χάλασε. Το πρωί θα το πετάξει στα σκουπίδια...

Τα ‘χουμε παίξει, είναι πασιφανές



Ζεις σε μια πόλη που, λόγω κρίσης, μέσα σε μια τριετία γέρασε λες μισό αιώνα. Μια πόλη κατσούφικη, υποτονική, γκρινιάρα τη μέρα, ανοίκεια, απειλητική, «έρημη χώρα» τη νύχτα. Με αισθητά υποβαθμισμένες παροχές, υποδομές, προοπτικές, δυνατότητες. Είσαι άνεργος, απολυμένος, δουλεύεις κακοπληρωμένος ή κι απλήρωτος. Βλέπεις καθημερινά εκεί έξω ανθρώπους ζορισμένους, ταλαίπωρους, γονατισμένους. Μαγαζιά με λουκέτα, σπίτια που απειλούνται με κατάσχεση, φίλους, γνωστούς, γείτονες να παραπονιούνται πως δεν την παλεύουν. Αρπάζεσαι εύκολα, γίνεσαι καχύποπτος, εχθρικός.

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων κατά της λιτότητας

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. 

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει αυτόματη επιστροφή φόρου 1.950 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ

Με ένα φορολογικό τρικ η κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ σε μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 43.000 ευρώ (3.070 ευρώ το μήνα). Την ίδια στιγμή όμως αφορολόγητοι θα είναι όσοι δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που σύντομα θα καταρτισθεί και θα κατατεθεί στη βουλή, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα φορολογούνται με 21% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ χωρίς να εφαρμόζεται κάποιο αφορολόγητο ποσό. Το μέρος του εισοδήματος από 25.000 ευρώ έως 48.000 ευρώ θα φορολογείται με 36%, ενώ το επιπλέον εισόδημα των 48.000 ευρώ θα φορολογείται με 45%.

Μπλόκο από δημάρχους και συνδικαλιστές

Το ένα μετά το άλλο τα δημαρχεία μπαίνουν στον «χορό» των καταλήψεων εμποδίζοντας την αποστολή στοιχείων των δημοτικών υπαλλήλων, θεωρώντας ότι οι λίστες θα οδηγήσουν σε απολύσεις. Επίσης και οι δήμαρχοι αρνούνται την αποστολή των καταλόγων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.