oaednews

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ιερώνυμος: Η αργία είναι για τους τεμπέληδες

Με μία άνευ προηγουμένου δήλωση από τον Αρχιεπίσκοπο φανερώνεται η σπουδή της Εκκλησίας της Ελλάδος να στηρίξει άμεσα την υπουργό Παιδείας στην απόφασή της για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.
Η τροποποίηση που μπήκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας την περασμένη εβδομάδα προβλέπει την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών και την αντικατάστασή της με εκδηλώσεις που θυμίζουν εποχές υποχρεωτικής κατήχησης των μαθητών.

«Η Κεραμέως καταργεί το άρθρο 16 με την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων για τους διορισμούς»

Δριμεία κριτική στη νέα διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων για τους διορισμούς και τις προσλήψεις στη δημόσια εκπαίδευση
«Αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων για διορισμό και πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση – Ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16»

ΥΠΕΣ: Αλλαγές στη χορήγηση αναρρωτικών αδειών δημοσίων υπαλλήλων (εγκύκλιος)

Tην άμεση διαβίβαση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις αρμόδιες κατά περίπτωση υγειονομικές επιτροπές προκειμένου να αποφεύγονται καθυστερήσεις στην έκδοση των γνωματεύσεων και την έγκριση χορήγησης των αιτούμενων αναρρωτικών αδειών σε δημοσίους, δημοτικούς, υπαλλήλους Περιφερειών, ζητά με εγκύκλιο του το Υπ. Εσωτερικών.
Μάλιστα στην συγκεκριμένη εγκύκλιο παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού να αποστείλουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2020 στην Υπηρεσία μας τον συνημμένο πίνακα συμπληρωμένο με τα σχετικά στοιχεία για τη χρονική περίοδο από 1/7/2019 έως 31/12/ 2019.

Όλα για το ωράριο...

Μετά τον ΟΑΕΔ!!! και το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε οδηγίες ελέγχου τήρησης ωραρίου εργασίας στο δημόσιο στους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ... Στον ΟΑΕΔ βέβαια εστάλησαν και ‘δυνάμεις παρακολούθησης και  καταστολής‘ Το Υπουργείο είναι πολύ πίσω!!!

Ο Υπουργός εσωτερικών εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία ζητά  την καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων σε δημόσιες υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και Ν.Π.Δ.Δ, ζητά με εγκύκλιο του, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος.

ΟΑΕΔ: Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για την παράταση του προγράμματος για τους 5.500 πτυχιούχους

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «εργασιακά δικαιώματα κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την εντεινόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει οδηγήσει ήδη σε αρνητικά ρεκόρ απολύσεων τους τελευταίους μήνες;Θα προχωρήσετε στην ανεπαρκή, έστω, αύξηση του κατώτατου μισθού,όπως είχατε δεσμευτεί προεκλογικά, στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, δηλαδή κατά 5,6% ή υιοθετείτε τη δήλωση του υπουργού σας κ. Σταϊκούρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αύξηση του Φεβρουαρίου του 2019, ενσωμάτωσε τις απαιτούμενες αυξήσεις για την επόμενη τετραετία;
Τέλος, σκοπεύετε να παρατείνετε τη διάρκεια του προγράμματος κατά του braindrain,

Το ΤΑΠ ΟΑΕΔ καλωσορίζει την επανεγγραφή της Φωτεινής στα μέλη του



ΚΠΑ ΣΠΑΡΤΗΣ: Ο ρόλος του ΟΑΕΔ στις τοπικές Κοινωνίες, η εμπιστοσύνη και η προσφορά!


Οι υπάλληλοι  του ΚΠΑ2 ΣΠΑΡΤΗΣ βρήκαμε έξω από την Υπηρεσία από  άγνωστο δωρητή παιδικό ποδήλατο  με σημείωμα να το δώσουμε σε όποιο παιδάκι  έχει ανάγκη. Τι ωραία που μας εμπιστεύονται οι άνθρωποι για να προσφέρουμε χαρά σε παιδιά. Τι ωραία η ζωή όταν σφυριλατούνται δεσμοί επαφής χωρίς ανταλλάγματα. Ευχαριστούμε.
Συγχαρητήρια