oaednews

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η «λευκή απεργία» στο Δημόσιο

Του Αλέξη Παπαχελά


Ενα σημαντικό ποσοστό υπαλλήλων σε κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες «έχουν κατεβάσει τα μολύβια» και δεν τελειώνουν καμιά εκκρεμότητα. Πάει ο πολίτης να βγάλει μια άδεια και αντιμετωπίζει την παγερή αδιαφορία του υπαλλήλου, η οποία ενίοτε είναι και προκλητική.

Μητσοτάκης: Πρέπει να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός προαιρετικής κινητικότητας

Την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού προαιρετικής κινητικότητας στο Δημόσιο επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου.

Κλιμακούμενες κινητοποιήσεις απο ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 21.08.2013
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Emailadedy@adedy.gr,
            adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 313


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την προώθηση καιολοκλήρωση του εξοντωτικού σχεδίου που οριστικοποιήθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των αρμόδιων Υπουργών, με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Μαύρα μεσάνυχτα

Αφού διπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης η ανασφάλιστη εργασία, η οποία στερεί σημαντικά έσοδα από τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει.

ΑΔΕΔΥ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η EBU ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ

Η  απόφαση της EBU  να διακόψει την αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ, αποτελεί σημαντικό πλήγμα στο δίμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να παράγουν υψηλότατου επιπέδου ενημερωτικό και πολιτιστικό – ψυχαγωγικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ανακοίνωση απο αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
    20 Αυγούστου 2013
Συναδέλφισσες/οι
Με συνεχείς ανακοινώσεις μας στης 11/7 και 8/8/2013 επισημάναμε το μακελειό που έρχεται για τα σχολεία μας και τον κλάδο , μετά την διαθεσιμότητα – απόλυση των 2500 εκπαιδευτικών συναδέλφων  του Υπουργείου Παιδείας με την κατάργηση ειδικοτήτων  καθώς και του επερχόμενου νομοσχεδίου για το νέο και επαγγελματικό Λύκειο.