oaednews

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική ημέρα δράσης αύριο στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ

 Πανελλαδική ημέρα δράσης για τη Δημόσια Υγεία, διοργανώνει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με συγκεντρώσεις 8:00-10:00 το πρωί στα νοσοκομεία.

50.000 επιχειρήσεις δεν θα ξανανοίξουν ποτέ

 Οι αριθμοί σε αρκετές περιπτώσεις «λένε την αλήθεια». Με τη χώρα να… στενάζει υπό το βάρος του β’ lockdown μέσα στο ίδιο έτος, τα στοιχεία που εμφανίζονται στη δημοσιότητα, με μια πιο προσεχτική ανάλυση, αποτυπώνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος. Οι «ειδικοί της αγοράς» προειδοποιούν για μαζικά «λουκέτα» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που θα κάνει ακόμα πιο «ζοφερό» το περιβάλλον στην αγορά εργασίας στη χώρα.

Έρχονται 127 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ

 Ήδη από το Νοέμβριο 2019 έως το τέλος Μαΐου 2020 στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έχουν τοποθετηθεί 52 νέοι υπάλληλοι με την ολοκλήρωση του Α΄ κύκλου κινητικότητας. Παράλληλα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα η διαδικασία πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π 53 νέων θέσεων (ΠΕ, ΤΕ) μόνιμου προσωπικού. Τέλος, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021, έχουν εγκριθεί για το Σ.ΕΠ.Ε 7 θέσεις ενώ μέσω της Β΄ κύκλου κινητικότητας θα καλυφθούν επιπλέον 15 νέες θέσεις. Συνολικά, λοιπόν, το διάστημα 2020-2021 το ΣΕΠΕ θα έχει ενισχυθεί με 127 νέους εξειδικευμένους επιθεωρητές.

Ο ΟΑΕΔ της ευνοιοκρατίας

https://www.documentonews.gr/article/o-oaed-ths-eynoiokratias

Χωρίς πτυχίο ο διοικητής, την ώρα που υπάλληλοι διώκονται προς χάριν κομματικών στελεχών

Κάτι παλαιοκομματικό και βορβορώδες επικρατεί στον ΟΑΕΔ! Από το γεγονός ότι μέχρι τώρα, 13 μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης, ο κ. Πρωτοψάλτης δεν έχει φέρει και καταθέσει (ως οφείλει) το πτυχίο του μέχρι τις κομματικές διώξεις υπαλλήλων, την άρνηση να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις, την ευνοιοκρατία και τις κομματικές τοποθετήσεις. Είναι η… Μαύρη Βίβλος του ΟΑΕΔ και παράλληλα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται το κράτος ως λάφυρο των «αρίστων», οι οποίοι ωστόσο δεν καταθέτουν τα πτυχία τους ή ακόμη χειρότερα κάποιοι τα πλαστογραφούν κιόλας!