Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ


                                                                                                                        15 Μαΐου 2014
            Συναδέλφισσες/οι
            Οι εξελίξεις τρέχουν σε όλα τα μέτωπα . Οι διαθεσιμότητες , η λειτουργία των σχολείων μας , η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του προσωπικού , το περίφημο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ο.Α.Ε.Δ. και το γερμανικά σχέδια για την εκπαιδευτική πολιτική του Οργανισμού.
1.     Διαθεσιμότητες
Είναι γνωστό ότι στις 2-10-2013 η μνημονιακή κυβέρνηση έθεσε σε διαθεσιμότητα 111 εκπαιδευτικούς του Ο.Α.Ε.Δ. καταργώντας αυθαίρετα τον κλάδο ΔΕ. Οδήγησε σε απαξίωση προσωπική , οικογενειακή, υπηρεσιακή τους συναδέλφους αναζητώντας τον μαγικό αριθμό που επέβαλε η τρόικα με στόχο τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων , με το πρόσχημα της κινητικότητας. Λίγες μέρες πριν από την παρέλευση του 8μήνου (2/6/2014) που οδηγεί στις απολύσεις και σε προεκλογική περίοδο , το Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε πρόγραμμα κινητικότητας 547 υπαλλήλων από ένα σύνολο 3000 περίπου υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα. Για τους υπόλοιπους; Διαβεβαιώσεις υποσχέσεις και πολλά θα…  Πρόκειται ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι οι διαθεσιμότητες έγιναν για να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι. Επισημαίνουμε ότι αρκετοί από τους 111 συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς , έχουν ήδη οδηγηθεί σε πρόωρη αναγκαστική συνταξιοδότηση , προκειμένου να αποφύγουν τον ευτελισμό της αξιοπρέπειας τους.

Παρατείνεται η λειτουργία των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Η λειτουργία τους παύει στις 15 Σεπτεμβρίου

Παρατείνεται η λειτουργία των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 3475/2006 (Α΄ 146) για τα σχολικά έτη 2014−2015 και 2015−2016 και η λειτουργία τους παύει τη 15η Σεπτεμβρίου 2016. Κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα του παρόντος καταργείται.

Από την επίσκεψη Παπαδημούλη στον ΟΑΕΔΜε τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ συνομίλησε χθες ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η Συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση του Οργανισμού και την παρακολούθησε πλήθος εργαζομένων...Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στο ρόλο του ΟΑΕΔ και τόνισε το Δημόσιο Χαρακτήρα που πρέπει να διατηρήσει ο ΟΑΕΔ. Στη φωτογραφία από αριστερά η Αγγελική Λεβέντη υποψήφια με τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής , ο Δ. Παπαδημούλης και συνάδελφος Σπύρος ΣπύρουΦοβηθήκαμε μη χάσουμε μισθούς κι επιδόματα κι έγινε ο μισθός μας επίδομα


Φοβηθήκαμε μη χάσουμε μεροκάματα από τις απεργίες και χάσαμε τις δουλειές μας,
Φοβηθήκαμε τους μετανάστες και γίνανε μετανάστες τα παιδιά μας,
Φοβηθήκαμε μη και χρεοκοπήσουν οι τράπεζες κι αυτές μας παίρνουν τώρα τα σπίτια,
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις καταθέσεις μας και μείναμε ταπί,
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις επιδοτήσεις και μας παίρνουν τα χωράφια,
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις συντάξεις και δεν έχουμε να πάρουμε ούτε για τα φάρμακά μας,
Φοβηθήκαμε το δελτίο στα καύσιμα και μείναμε χωρίς θέρμανση και παραδώσαμε μαζικά τις πινακίδες των αυτοκινήτων,
Φοβηθήκαμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση και κόσμος τρέφεται από τα συσσίτια και τα σκουπίδια,
Φοβηθήκαμε μη καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και μέσω του PSI φάγανε όλα τα αποθεματικά τους