oaednews

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Περίπου 500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από το 2013 λόγω πλαστών πτυχίων

Τι αποκάλυψε με στοιχεία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον αριθμό των υπαλλήλων που απολύθηκαν από το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια

Ανακοίνωση ΟΕΛ -ΟΑΕΔ

Άλιμος,2 /06/2016
                                                                                                ΑΡ.ΠΡΩΤ:74                                                                                     
Συναδέλφισσες/οι,

            Στις 24/05/2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.
            Η Γενική Συνέλευση, στην οποία παρευρέθηκε και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις η Διοικήτρια του Οργανισμού, κ.Μ. Καραμεσίνη, ασχολήθηκε διεξοδικά με το νέο τοπίο, το οποίο διαμορφώνεται και αφορά στην εκπαιδευτική δράση και στη Μαθητεία του Ο.Α.Ε.Δ., μετά την ψήφιση νομοθετικών παρεμβάσεων, που μας αφορούν.
            Οι ψηφισθείσες ρυθμίσεις, δεν ικανοποιούν πλήρως τις θέσεις του κλάδου μας, όπως διαμορφώθηκαν μέσα από τα Συνέδριά μας.
            Τις θέσεις αυτές επεξεργαστήκαμε και αναδείξαμε σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο και με βάση αυτές, για μεγάλο διάστημα δώσαμε σκληρή μάχη και διαβουλευθήκαμε με τους υπευθύνους.
            Οι θέσεις μας αφορούσαν στη συνέχιση της εκπαιδευτικής δράσης του Οργανισμού με το σύστημα Μαθητείας, με αναβαθμισμένα σχολεία και αναλυτικά προγράμματα ιδίου επιπέδου με τα ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων σε ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης.
            Δυστυχώς έως και σήμερα, αν και όλοι πια μιλούν για την εφαρμογή της Μαθητείας στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, πολλοί συνεχίζουν, είτε από μη κατανόηση των πραγματικών διαστάσεων που έχει η εφαρμογή της Μαθητείας στην Τεχνική Εκπαίδευση, είτε συνειδητά απαξιώνουν το σύστημα και το ταυτίζουν με την πρακτική άσκηση και την απασχόληση.