oaednews

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΜΕ



Τo ΠΑΜΕ καλεί την Τρίτη 26 Απρίλη στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), στις 12 μμ, σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου και συζήτηση με θέμα:

«Τα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό – φορολογικό που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και για τα χειρότερα που έρχονται. Οργάνωση της 48ωρης απεργίας απάντησης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Οι αξιοπρεπείς μισθοί δεν ρίχνουν έξω τις επιχειρήσεις

«Είμαι εδώ για να υποστηρίξω όλους τους εργαζομένους. Θα δώσουμε τη μάχη σε όλες τις Πολιτείες, μία προς μία, για να κερδίσουμε και εκεί τα 15 δολάρια, όπως τα κερδίσαμε εμείς εδώ» δήλωσε στην απεσταλμένη της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» στη Νέα Υόρκη ηΡεμπέκα Κόρνικ, 61 ετών, που εργάζεται στην αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού Wendy's και αμείβεται με 10,5 δολ. την ώρα.

Αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που ζουν με στέρηση των βασικών μέσων διαβίωσης

1. ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ: 1.1 Έχουμε δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων Κοινωνικής Στατιστικής όπου αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία φωτισμένη από διάφορες γωνίες θέασης λ.χ. κοινωνική δικαιοσύνη, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία (συνολική, μακροχρόνια, ανά ηλικιακή πυραμίδα, ανά τομέα της οικονομίας), διαφθορά, εγκληματικότητα, παραοικονομία, μαύρη εργασία, απαιδευσία, κ.λπ.

Διά περιφοράς η απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για μεταφορά διαθεσίμων στην ΤτΕ

http://www.capital.gr/story/3121383
Καταγγελία εξέδωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ αναφορικά με τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων  ύψους 100 εκατ. ευρώ του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως "η νέα, αιφνιδιαστική και δια περιφοράς απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τη  μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων (100 εκ. ευρώ)  στη ΤτΕ από τον Οργανισμό μας, είτε εδράζει στην προετοιμασία για χειρότερες εξελίξεις, είτε στην πρόσκαιρη κάλυψη ταμειακού ελλείμματος, καταλήγει στον ίδιο παρανομαστή που είναι αφενός η δημιουργία ενός γενικότερου κλίματος αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας στην κοινωνία και αφετέρου η  αποδυνάμωση της λειτουργίας και του προγραμματισμού του ΟΑΕΔ, με ότι σημαίνει αυτό για την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τους ανέργους. Η εν μία νυκτί "επενδυτική" κίνηση του ΔΣ του ΟΑΕΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και δημιουργεί απορίες για τον σχεδιασμό εξόδου από την κρίση".

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Κατάληψη Στο ΚΠΑ Αθήνας

Αθήνα 25/4/2016




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προχωρήσαμε σήμερα σε συμβολική κατάληψη ενός από τα κεντρικότερα ΚΠΑ του Οργανισμού, θέλοντας να αναδείξουμε βασικά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολίτες - εργαζόμενοι και άνεργοι. Προβλήματα καθημερινότητας που χρονίζουν, προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς, οδηγώντας σ έναν ατέρμονο κύκλο λιτότητας και χαμηλών προσδοκιών.

Έχουμε επανειλημμένως και επί μακρόν επισημάνει προβλήματα στέγασης, υγιεινής και ασφάλειας, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά ΚΠΑ.