oaednews

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μαζί τα φάγαΤε

Ελληνική πρωτιά στην ανεργία των νέων


Ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε τον Απρίλιο σε νέο ιστορικό υψηλό όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ..


Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 1500 εποχικών πυροσβεστών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, άναψε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, γνωμοδοτώντας ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπούν, κατά την προεκλογική περίοδο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις.

1.000 νέες θέσεις εργασίας

Τη διάθεση 180,9 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή της οδικής αρτηρίας που θα συνδέει την περιοχή του Ακτίου με τον δυτικό άξονα Βορρά-Νότου στην Ελλάδα, ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Eurostat: Στο 11% η ανεργία στην ευρωζώνη

Όπως ανακοινώθηκε από τη Eurostat, η ανεργία αναρριχήθηκε το Μάρτιο και τον Απρίλιο στο 11%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1995 που ξεκίνησε η καταγραφή των εν λόγω στοιχείων.

Σε υψηλό 18 ετών η ανεργία στην Ιταλία

Στο 10,9% έφτασε η ανεργία στην Ιταλία, το πρώτο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας αύξηση ρεκόρ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκατριών ετών.
Η αύξηση, σε ετήσια βάση, είναι του 2,3%.

Έκκληση του πρωθυπουργού για ανόρθωση της οικονομίας "Χρειάζονται υπερβάσεις και τομές από όλους"

Την ανάγκη να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, σηματοδοτώντας, με τον τρόπο αυτό, την αναγκαία ανάπτυξη για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στον χαιρετισμό του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Δικαστήριο διέγραψε το 68% του χρέους απο τράπεζες εξαμελής οικογένειας!

Ανέλπιστη ανακούφιση η απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης για μια εξαμελή οικογένεια η, το οποίο διέγραψε το 68% του χρέους της προς τις τράπεζες.
Η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά προσέφυγε τον Δεκέμβριο του 2010 στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.). Είχαν οικογενειακό εισόδημα 1.233 ευρώ το μήνα και όφειλαν 231.900 ευρώ, σε οκτώ τράπεζες.

Στο κόκκινο ο ΟΑΕΔ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ ο ΟΑΕΔ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της «προσωρινής» συγχώνευσης των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας. Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας,«με νύχια και με δόντια κρατάω τον ΟΑΕΔ να μην κατάρρευση. Είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουμε»