oaednews

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

17 απαντήσεις για το νέο Δημόσιο

Ριζικές αλλαγές στην αξιολόγηση του προσωπικού και την επιλογή προϊσταμένων προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που έχει πάρει τον δρόμο του για τη Βουλή.
Το «Eθνος» παρουσιάζει τις απαντήσεις του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του μητρώου επιτελικών στελεχών, την αξιολόγηση του προσωπικού αλλά και τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων που θα τεθούν σε εφαρμογή αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Δείτε τι σύνταξη θα πάρετε - Αναλυτικοί πίνακες με παραδείγματα

Tο υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με παραδείγματα για το ποιες θα είναι οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων με το «νόμο Κατρούγκαλου.
Από τους πίνακες φαίνεται ότι δίνεται «μπόνους» σε όσους έχουν λιγότερα έτη ασφάλισης καθώς θα πάρουν περισσότερη σύνταξη απ' ότι προέβλεπε το Ασφαλιστικό Λοβέρδου.

ΕΕ: Έκθεση σχετικά με την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις 2015

Η έκθεση σχετικά με την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη (ESDE) είναι μια ετήσια ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα της απασχόλησης και στον κοινωνικό τομέα, στην οποία εξετάζονται οι επερχόμενες προκλήσεις και οι πιθανές απαντήσεις πολιτικής.

Η φετινή έκθεση αποκαλύπτει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στον τομέα της απασχόλησης και στον κοινωνικό τομέα στην ΕΕ. Ωστόσο, παρά τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις, εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά την οικονομική μεγέθυνση, την απασχόληση και άλλους βασικούς κοινωνικούς δείκτες και δείκτες για την αγορά εργασίας. Πολλές από αυτές τις ανισότητες σχετίζονται με την υποαξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε διάφορα μέτωπα.

ΓΣΕΒΕΕ: ένα στα 3 νοικοκυριά ζει με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ

Συντριπτικά αρνητικές είναι οι προσδοκίες των νοικοκυριών καθώς το 70% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης και μόνο το 5,1% προσδοκά σε βελτίωση των οικονομικών του δυνατοτήτων. Αυτό προκύπτει από την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για το εισόδημα και τις δαπάνες των νοικοκυριών για το 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 94,2% των νοικοκυριών παρουσίασε σημαντική μείωση των εισοδημάτων μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με σαφέστατη την τάση διεύρυνσης της ανισότητας υπέρ του 1% του πληθυσμού. Μάλιστα, μείωση εισοδημάτων καταγράφηκε και μέσα στο 2015 για το 77,9% των νοικοκυριών.