oaednews

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επιστροφή τρόικα με "αγκάθι" το Δημόσιο

Στην Αθήνα επιστρέφουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα ώστε να συνεχίσουν τους ελέγχους για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Κοινωνικός τουρισμός με «voucher»

Του Γιώργου Γάτου
Με το σύστημα του «voucher» -«επιταγής» που θα ενσωματώνει την αξία των διανυκτερεύσεων και των άλλων παροχών στα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα- θα εφαρμόσει ο ΟΑΕΔ «μίνι» πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και ΑΜΕΑ (έναντι των πάνω από 700.000 κοινωνικών τουριστών που ήταν πριν από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και της εργοδοτικής εισφοράς). Τη χρήση «επιταγής κοινωνικού τουρισμού» προβλέπει το σχέδιο της απόφασης που τίθεται προς έγκριση σήμερα στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Νομοσχέδιο για την Οργάνωση της Δημόσιας διοίκησης την επόμενη εβδομάδα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στα κόμματα και στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», με το οποίο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία του δημοσίου τομέα και κυρίως σε ό,τι αφορά το σύστημα προαγωγών, τις χορηγήσεις αναρρωτικών αδειών, την κατοχύρωση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, της κατάργησης ή συγχώνευσης και αναμόρφωσης των νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.

Διαθεσιμότητα 12500 υπαλλήλων στην τελική ευθεία οι ρυθμίσεις

Διαθεσιμότητα 12500 υπαλλήλων στην τελική ευθεία οι ρυθμίσεις Τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, αναμένεται να ανακοινώσει εντός των ημερών το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα περιληφθούν διατάξεις για τον καθορισμό των κριτηρίων αποτίμησης των προσόντων υπαλλήλων. Οι προβλέψεις αυτές θα οδηγήσουν στην υπαγωγή σε διαθεσιμότητα 12500 υπαλλήλων εντός του Ιουνίου, δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της τρόικας που επιστρέφει για έλεγχο.