oaednews

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στέκι ανέργων στην Ευξεινούπολη


Στέκι για ανέργους θα λειτουργήσει στην περιοχή της Ευξεινούπολης στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ιασωνίδου, εντός καταστήματος 70 τ.μ.., σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας, Γαβριήλ Αβραμίδη.

Οι αποθαρρυμένοι

Τα άλογα του Εσκί Σεχίρ
Tης Mαριαννας Tζιαντζη
Πέρυσι γνωρίσαμε τους «αγανακτισμένους», όμως την προηγούμενη εβδομάδα ακούσαμε, πρώτη φορά οι περισσότεροι, για τους «αποθαρρυμένους».

Σα βγεις στον πηγαιμό για την ανεργία…


Σα βγεις στον πηγαιμό για την ανεργία…
Σα βγεις στον πηγαιμό για την ανεργία,
να εύχεσαι νάναι σύντομος ο δρόμος,
χωρίς περιπέτειες, χωρίς δυσκολίες
τους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστές
τα θυμωμένα αφεντικά,

Τράπεζα παρακράτησε επίδομα ανέργου για εξόφληση χρέους


Τράπεζα παρακράτησε χρήματα από λογαριασμό ανέργου για να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του χωρίς εντολή και συναίνεση από τον ίδιο.
Σύμφωνα με το Cretalive, έγινε καταγγελία στην Ένωση Καταναλωτών Χανίων καθώς η τράπεζα του κράτησε το μηνιαίο εισόδημα που δικαιούται, μη σκεπτόμενη ότι το επίδομα αυτό χορηγείται στον άνεργο από τον ΟΑΕΔ για την επιβίωση του.

Στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνουν 89 κοινωνικά βοηθήματα


ΤΟΥ ΓIΩPΓOY ΓATOY

Στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνουν όλα τα κοινωνικά επιδόματα, οι παροχές και οι επιχορηγήσεις «κοινωνικού χαρακτήρα», με την εντολή να επαναξιολογηθούν το συντομότερο δυνατό. Kαι άλλα από αυτά να παραμείνουν, άλλα να επανακαθοριστούν και άλλα να περικοπούν, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν 1,2 δισ. ευρώ έως το 2015, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το Mεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.