oaednews

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Για τους νέους που τους έλεγαν ανέργους...

Και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν πόσο μεγάλο πρόβλημα -το μεγαλύτερο- είναι η ανεργία. Και εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για τους νέους με τα άχρηστα πτυχία, που τους έλεγαν ανέργους...

Προς μείωση επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ

Αδηλο προαλείφεται το μέλλον των επικουρικών συντάξεων μετά τη συγχώνευση των επικουρικών ταμείων, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, καθώς ένα - δύο ταμεία το πολύ θα καταφέρουν να εξαιρεθούν, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να παραμείνουν βιώσιμα.

Η Σουηδία εξάγει ανέργους σε Ελλάδα και Ισπανία

Η σουηδική υπηρεσία απασχόλησης άρχισε σήμερα μια εκστρατεία με την οποία προτρέπει τους άνεργους νέους να αναζητήσουν δουλειά το καλοκαίρι σε χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την έλλειψη θέσεων εργασίας -όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Πειρατές

Ο «επιχειρηματίας» δεν χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε καμία έννομη τάξη, δεν πληρώνει φόρους, δεν δεσμεύεται για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του χάριν των «άλλων». Μετέχει στην κοινωνία, μπαίνοντας και βγαίνοντας με τους δικούς κυρίαρχους όρους.

Του Κωνσταντίνου Τσουκαλά

Αργά, είναι πια αργά

Κάποτε, όχι πολύ παλιά, σκεφτόμουν ότι επιτρεπόταν να ξεκουράζεις το βλέμμα σου απ' το τηλεοπτικό παραλήρημα και τη γενική δυσκολία.

Δεν κόβονται οι χρηματοδοτήσεις σε συνδικάτα και βρεφονηπιακούς

Τη διατήρηση της χρηματοδότησης συνδικαλιστικών οργανώσεων και βρεφονηπιακών σταθμών από το νέο φορέα που θα δημιουργηθεί εντός του ΟΑΕΔ και θα υποκαταστήσει μέρος των λειτουργιών της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, που καταργήθηκαν από πέρυσι, εξήγγειλε  στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η δραματική επικαιρότητα της ανεργίας

Παλιότερα τέτοια εποχή, στο χιονισμένο τοπίο του Νταβός, αντηχούσαν αισιόδοξες συζητήσεις για τις γενναίες προοπτικές της παγκοσμιοποίησης. Όμως το φετινό Οικονομικό Φόρουμ, που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, είχε μείζον θέμα στην ατζέντα το απειλητικό πρόβλημα της ανεργίας που θεριεύει στον ανεπτυγμένο κόσμο. Με πάνω από 200 εκατομμύρια ανέργους στον κόσμο, 26 εκατομμύρια στην Ευρώπη, η ανεργία συνιστά μια αποτυχία πολιτικής που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Προκαταβολή 50% μέχρι να βγει η σύνταξη

Προκαταβολή σύνταξης η οποία θα φθάνει το 50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση θα λαμβάνουν όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι να ξεκινήσει η καταβολή της σύνταξης τους .

Αλλαγες στην 6μηνη αδεια μητροτητας του ΟΑΕΔ

Η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ παύει να αφαιρείται από την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου μετα απο παρεμβαση του Συνηγορου του Πολιτη.

Φαντάζεστε στα ΚΠΑ να έπαιζε Ζωντανή Μουσική?