oaednews

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Αύριο το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Αύριο το πρώτο κουδούνι για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές που θα τους συνοδεύσουν τα παιδιά στο ταξίδι αυτής της νέας σχολικής χρονιάς.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, αποτελούν νόμο του κράτους οι διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και την καταπολέμηση της απλήρωτης, της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την ψήφισή τους:

Νόμο του κράτους αποτελεί η ρύθμιση για τη βλαπτική μεταβολή: Ότι, δηλαδή, ο εργαζόμενος μπορεί να θεωρήσει τη μη καταβολή δεδουλευμένων ως απόλυση, οπότε και θα μπορεί να λαμβάνει αμέσως επίδομα ανεργίας.

Πώς διαμορφώνεται η αγορά εργασίας


Αποδίδει αποτελέσματα η μέτρηση των προγραμμάτων απασχόλησης που διεξάγεται τα τελευταία 2,5 χρόνια, καθώς, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, το 59,5% των ανέργων που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα βρήκαν μια θέση εργασίας μέσω προγραμμάτων εγγυημένης απασχόλησης ή, σε απόλυτους αριθμούς, από τους σχεδόν 220.000 ανέργους που υποστηρίχθηκαν μέσα από τις δομές του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ από τις αρχές του 2015, βρήκαν μια θέση εργασίας μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων οι 131.000.

25.000 ευρώ για άνεργους πτυχιούχους

Άνοιξε και είναι σε εξέλιξη η δεύτερη περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Οι αιτήσεις, στο πλαίσιο δεύτερης περιόδου, μπορούν να κατατίθενται έως και τις 11 Οκτωβρίου ενώ θα ακολουθήσει και τρίτη περίοδος υποβολής, από τις 8 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2017.