Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Καταργούν 13ο και 14ο μισθό με επιχειρησιακές συμβάσεις!

Του Γιώργου Γάτου
«Ρήτρα» για την «αυτόματη» κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας «εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση» -όπως έγινε με νόμο, από την 1/1/2013, για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους- αρχίζουν να περιλαμβάνουν στις επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφουν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων οι επιχειρήσεις!

3 - 26 Σεπτεμβρίου 2014, Αιτήσεις για ΔΩΡΕΑΝ εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας


Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων  (ΣΕΕ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τον Οκτώβριο 2014 θα οργανώσει νέα τμήματα για δωρεάν εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας.

Τα μαθήματα θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα, πρωινές και απογευματινές ώρες, στα γραφεία μας (Βουλής 44Α, 1ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος) και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2015.

Λύση σχέσης εργασίας και περιπτώσεις καταχρηστικότητας στην καταγγελία σύμβασηςΛύση σχέσης εργασίας και περιπτώσεις καταχρηστικότητας στην καταγγελία σύμβασης
Η απειλή της απόλυσης αποτελεί πηγή άγχους, ψυχοκινητικής διέγερσης καθώς και συμπεριφορικών αλλαγών για τον κάθε εργαζόμενο. Ποιο είναι όμως το ευρύτερο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας αναφορικά με τις απολύσεις;
Με τέσσερις τρόπους μπορεί να λυθεί η σχέση εργασίας, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Αυτοί είναι: