oaednews

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η μερική απασχόληση έφερε δραστικές μειώσεις εισοδήματος

Σε 15.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που μέσα σε ένα δίμηνο αναγκάστηκαν να στραφούν από την πλήρη απασχόληση στη μερική ή εκ περιτροπής εργασίας.
Αυτό στην πράξη συνεπάγεται... ευέλικτο ωράριο και κατ' επέκταση ελαστικούς μισθούς.

Εγκρίθηκαν 132 τοπικές δράσεις για 12.000 ανέργους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες



Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των Σχεδίων Δράσης των Αναπτυξιακών Συμπράξεων για την υλοποίηση του προγράμματος «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» (Τοπ/ΕΚΟ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013». 

ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" ΚΑΙ Ο ΟΑΕΔ ΛΟΓΩ ΥΦΕΣΗΣ


Η ύφεση και η μείωση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές «χτυπά» μετά το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τον τροποποιημένο προϋπολογισμό, ο οποίος συντάχθηκε κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με βάση τα νέα (δυσμενή) δεδομένα για τη ροή των εισπράξεων μέσω του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (που συνεισπράττει τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ) και την εντολή περικοπής δαπανών, ο Οργανισμός θα εμφανίσει έλλειμμα 125,8 εκατ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Η»:

ΟΑΕΔ και EURES στην Ευρωπαϊκή ημέρα εργασίας



Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο EURES για την εύρεση εργασίας στην Ευρώπη διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα την Ευρωπαϊκή Μέρα Εργασίας, στην Αθήνα (ξενοδοχείο Αμαλία) στις 23 Απριλίου και ώρες από τις 10:00πμ. μέχρι τις 17:00μμ..