oaednews

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Τράπεζα έδωσε τα προσωπικά δεδομένα δανειολήπτη σε εισπρακτική - «Ανέκριναν» μέχρι και την 10χρονη κόρη του

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας εξέδωσε απόφαση με την οποία επιβάλλεται σε τράπεζα να αποζημιώσει δανειολήπτη γιατί διέθεσε τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρεία χωρίς να έχει λάβει έγκριση από τον ίδιο.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ακόμα μια δικαστική κρίση η οποία βάζει τέλος στην πάγια τακτική των τραπεζών που ανέθεταν σε ιδιωτικές εταιρείες την όχληση των πελατών τους όταν αυτοί είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση επιδικάστηκε στον δανειολήπτη ποσό 5.869,40 ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Στο ΦΕΚ ο πίνακας με τις παθήσεις που περιορίζουν την επαγγελματική απασχόληση

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιου Πετρόπουλου, με την οποία εγκρίνεται ο Πίνακας με τις παθήσεις που επιφέρουν περιορισμένη δυνατότητα για επαγγελματική απασχόληση.Πρόκειται για ένα πίνακα, που χαρακτηρίζει ως χρόνιες συγκεκριμένες παθήσεις που είναι σωματικές, ή πνευματικές ή ψυχικές.

Επίδομα ενοικίου στέγασης 2019: Τα κριτήρια - όλη απόφαση

Επίδομα στέγασης: Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια». Πρόκειται για ένα προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.

Νέες προσλήψεις μόνιμων και συμβασιούχων φέρνει η έξοδος από τα μνημόνια

Η έξοδος από τα μνημόνια φέρνει και νέες δυνατότητες για περισσότερες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα:
  • Αλλάζει ο κανόνας προσλήψεων προς αποχωρήσεις από 1:3 το 2018 σε 1:1 από το 2019 και μετά, εξαιρώντας από τον υπολογισμό του συνολικού ετήσιου αριθμού προσλήψεων όσες οφείλονται στην κινητικότητα του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, εκτός από τις ΔΕΚΟ.
  • Οι μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ύστερα από οριστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα απαιτήσουν τη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της τήρησης του προβλεπόμενου μισθολογικού κόστους στον προϋπολογισμό του 2018 και στο Μεσοπρόθεσμο 2019- 1922.

Νέα προγράμματα για προσλήψεις στο Δημόσιο

Με τη διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για την κοινωφελή εργασία στους Δήμους να έχει πλέον ολοκληρωθεί, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ προετοιμάζει νέα προγράμματα που αφορούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ειδικότερα οι δράσεις αυτές είναι: