oaednews

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους που απαγορεύει στους Δ/Υ να καταθέτουν ως μάρτυρες

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά εγκύκλιο,
η νομική σύμβουλος του κράτους, Ελένη Παπαμιχάλη, απαγορεύει στους Υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να καταθέτουν ως μάρτυρες σε υποθέσεις με διάδικο το ελληνικό δημόσιο.

Χωρίς να επικαλείται καμιά διάταξη Νόμου και κανένα άρθρο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα «απειλεί» με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις τους υπαλλήλους που θα καταθέσουν και χαρακτηριστικά αναφέρει: «… Η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το ελληνικό δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα»!!!

Ο ΕΛΓΑ προσλαμβάνει 140 γεωπόνους για εκτιμήσεις ζημιών

 Την πρόσληψη προσωπικού των κλάδων ΠΕ Γεωπόνων για την κάλυψη απρόβλεπτων και επείγουσων αναγκών ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ. Οι προσλήψεις θα γίνουν με τη διαδικασία του άρθρου 36 του Ν. 4765/2021 και αφορά 140 θέσεις.

Oι ενδιαφερόμενοι  θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (ΠΕ Γεωπόνων) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: elgahr@public.elga.gr μέχρι και αύριο  Παρασκευή (04/06).

Δευτεραθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων η Ελλάδα

 Σταθερή έμεινε η ανεργία των νέων στην ΕΕ τον μήνα Απρίλιο, σε ποσοστό 17,1% και στην Ευρώπη γενικότερα στο 17,2%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ΕΕ με ανάρτησή της στο twitter.

Αναφορικά με το ποιες χώρες έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων, οι χώρες του νότου, έχουν σταθερά τα ηνία.

Αναλυτικότερα, η Ισπανία βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 38%, στη δεύτερη χώρα η Ελλάδα, με ποσοστό 36,3% και στην τρίτη η Ιταλία με 33,7%.