oaednews

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργος Μακράκης στον Διονύση Αντωνέλλο και την Κάτια Αντωνιάδη για τον ΟΑΕΔ στον Alpha 989

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


                                                                                            2 Σεπτεμβρίου 2014
Συναδέλφισσες/οι
            Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους δυσμενέστερους οιωνούς για τη λειτουργία του θεσμού της Μαθητείας και κυρίως για την προοπτική του Δημόσιου χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ.. Οι μνημονιακές πολιτικές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Για τους διαθέσιμους συναδέλφους μόνο για ελάχιστους βρέθηκαν θέσεις κινητικότητας . Για την συντριπτική πλειοψηφία υπάρχει ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΛΥΣΗ θυσία στις δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα της ΤΡΟΙΚΑΣ. Η εφαρμογή της «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης»  της άτυπης κατάρτισης των  Σ.Ε.Κ. , της καθολικής Μαθητείας , των Πειραματικών Σ.Ε.Κ. του Ο.Α.Ε.Δ. ξεδιπλώνουν το Γερμανικό σχέδιο της απορρύθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με στόχο να κυριαρχήσουν στην πιστοποίηση επαγγελμάτων και να καλύψουν θέσεις Μαθητείας που έχουν ανάγκη στη χώρα τους μέσα από μια βίαιη μετανάστευση σε μια χώρα με την ανεργία των νέων στο 65%. Παράλληλα η εκχώρηση έργου των Γραφείων Διασύνδεσης των ΕΠΑ.Σ. που αφορά την αναζήτηση θέσεων εργασίας για αποφοίτους , στην ιδιωτική εταιρεία MAN POWER  αποκαλύπτουν ότι ο  εκπαιδευτικός και κοινωνικός πυλώνας του Ο.Α.Ε.Δ. άρχισε συστηματικά και μεθοδικά να ξηλώνεται.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους που είχαν εκδώσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ πλην μετρο, ότι  μπορούν να προβούν  σε αναβάθμιση της κάρτας για μετακίνηση με όλα τα  ΜΜΜ, καταβάλλοντας το αντίστοιχο τίμημα και λαμβάνοντας υπόψη τις νέες μειωμένες τιμές, που ισχύουν απο 1η Σεπτεμβρίου.

ΕΣΕΕ: Κοινωνική Συμφωνία για Ανάπτυξη με Απασχόληση Κοινωνική Συμφωνία για Ανάπτυξη με Απασχόληση πρότεινε η ΕΣΕΕ στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, ενώ κατέθεσε επτά προτάσεις και η ΓΣΕΒΕΕ.



 
Αναλυτικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και όλων των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης, σχετικά με την εθνική στρατηγική για τη προώθηση πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, τον συντονισμό των δράσεων και τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, από το σύνολο των υπουργείων και των φορέων του Δημοσίου, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και δημιουργία θέσεων εργασίας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης πρότεινε μια «Κοινωνική Συμφωνία» με τη κυβέρνηση για «Ανάπτυξη με Απασχόληση», την αναγνώριση του συνεπή εργοδότη, καθώς και τη θεσμοθέτηση του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία».

Στρατούλης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να «δουλεύει» τους ανέργους




«Ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εργασίας στη συνεδρίαση του συμβουλίου απασχόλησης επανέλαβαν για πολλοστή φορά τις χιλιοειπωμένες εξαγγελίες τους για προγράμματα με κακοπληρωμένη, πολύ κάτω του ήδη μειωμένου κατώτερου μισθού, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία» αναφέρει ο κ. Στρατούλη σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τις δράσεις που προωθούνται για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Τι προβλέπει η ρήτρα απασχόλησης.




 Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε σήμερα στο πρώτο Κυβερνητικό Συμβούλιο για την Απασχόληση σειρά θεσμικών και άλλων παρεμβάσεων που συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών.




 Με ειδήσεις που αφορούν την υλοποίηση πρόσθετων προγραμμάτων που θα προκηρύξει ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα εκτός απο αυτά που είχαν ανακοινωθεί έληξε η πρώτη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης που έγινε σήμερα .