oaednews

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ναι απο το ΣτΕ στις προσλήψεις για τα πενταμηνα

«Ναι» στις προσλήψεις ανέργων την προεκλογική περίοδο είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο άναψε το πράσινο φως για 5μηνες συμβάσεις που αφορούν 32.433, μέσω του ΟΑΕΔ.

Τουρκία: στο 9,6% τον Ιούνιο

Το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία αυξήθηκε στο 9,6% τον Ιούνιο από το 9,3% τον Μάιο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.
Το ποσοστό συμμετοχής στην εργασία διαμορφώθηκε στο 52,1% με 27,3 εκατ. ανθρώπους να βρίσκονται σε απασχόληση και 2,9 εκατ. ανθρώπους να είναι εκτός εργασίας.

Παράταση για τις αιτήσεις στο ΕΒΕΘ για το πρόγραμμα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 η ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης που οργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προκήρυξης από τον ΟΑΕΔ του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25) έτους 2015.

Τα εν λόγω επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης αφορούν εργαζομένους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας (ΙΚΑ), στις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ. Χρηματοδοτούνται 100% από τον ΟΑΕΔ και επομένως δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις και τους συμμετέχοντες σε αυτά.

110.000 αιτήσεις για 19.101 θέσεις

Ξεπέρασαν τις 110.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την γ' φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με στόχο την κάλυψη 19.101 θέσεων απασχόλησης σε υπουργεία, περιφέρειες και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας, και αφετέρου στην υποστήριξη και βελτίωση συγκεκριμένων υπηρεσιών. Τέτοιες είναι οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας (καθαριότητα υποδομών υγείας, εξυπηρέτηση κοινού, υποστήριξη λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας). Επίσης το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς του δημόσιου τομέα που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών (πχ ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, δικαστήρια), καθώς και δράσεων που αφορούν στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, λόγω της οικονομικής κρίσης.