oaednews

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

17 δήμοι «στο κόκκινο» -Ξεκινούν οι απολύσεις -Ολη η λίστα

Από τους 17 «κόκκινους δήμους», δηλαδή από αυτούς που δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας, ενώ από τις δημοτικές επιχειρήσεις τους που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν θα ξεκινήσουν οι απολύσεις.

Ρακιντζής: Υπερβολή οι 7.000 επίορκοι

Τρελά νούμερα χαρακτήρισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής τις αναφορές για 7.000 επίορκους υπαλλήλους, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί 200.

Το τίμημα του Μνημονίου: Χάθηκαν δύο εκατ.θέσεις εργασίας σε 4 χρόνια

Σκληρή κριτική στα ευρωπαϊκά όργανα που αποφάσισαν την εφαρμογή των προγραμμάτων αυστηρής λιτότητας σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία και Πορτογαλία ασκεί το σχέδιο γνωμοδότησης της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής όπου επισημαίνεται ότι σε μια τετραετία χάθηκαν δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις συγκεκριμένες χώρες ενώ η ανεργία των νέων είναι σε «απελπιστικό» σημείο.

Επείγουσα εγκύκλιος προς τις Διευθύνσεις προσωπικού !!! Παγώνουν οι διαδικασίες αξιολόγησης...

«Παγώνουν» οι διαδικασίες αξιολόγησης προσωπικού στο δημόσιο, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε έγγραφο προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, φορείς και Νομικά Πρόσωπα, με το οποίο καλεί να μην προχωρήσουν, προσώρας, στη σύνταξη εκθέσεων αξιολόγησης για την επαγγελματική ικανότητα και καταλληλότητα των υπαλλήλων σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας τους και τα καθήκοντα που ασκούν.
Τι έχει συμβεί; Σήμερα έληξε ο χρόνος δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 και λοιπές ρυθμίσεις».

Απόφαση-σταθμός: Δικαίωση εργαζόμενης που δεν υπέγραψε αίτηση κινητικότητας

Δημοτική υπάλληλος του δήμου Ξάνθης, η οποία δεν υπέγραψε αίτηση κινητικότητας, δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο και μάλιστα της επιδικάζεται αποζημίωση 100 ευρώ για κάθε μέρα που το ελληνικό Δημόσιο δεν εφαρμόζει την απόφαση.
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει σήμερα την περίπτωση μίας εργαζόμενης στον δήμο Ξάνθης, η οποία είχε αρνηθεί να συμπληρώσει την αίτηση κινητικότητας προκειμένου να μετατεθεί στην Κρήτη.
Το δικαστήριο στηρίχθηκε σε τρία άρθρα του Συντάγματος (το 2, το 5 και το 22) που αναφέρονται στα δικαιώματα του ανθρώπου και πιο συγκεκριμένα, στην προστασία της αξίας του ανθρώπου, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και την προστασία της εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση, καθώς είναι η πρώτη στο είδος της, σε όλη την Ελλάδα..

ΥΠΔΜ: 13.583 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε υπουργεία και φορείς

Ανασύσταση εκ βάθρων για ολόκληρο τον στενό δημόσιο τομέα επιχειρούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την πρόσληψη 13.583 νέων μόνιμων υπαλλήλων σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις υπηρεσίες μέσα από τον θεσμό της διαθεσιμότητας.
Το ένθετο της εφημερίδας «Δημοκρατία», δημοσιεύει ολόκληρο τον πίνακα με τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού, όπως ακριβώς τον ενέκρινε τις προηγούμενες μέρες το Κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης.
Πάντα σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», οι νέες προσλήψεις θα υλοποιηθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ’ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

202 εκατ. οι άνεργοι παγκοσμίως

Η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη δεν έχει ωφελήσει την απασχόληση παγκοσμίως, ούτε είναι σε θέση να δημιουργήσει επαρκείς θέσεις εργασίας για να αναχαιτιστεί η τρομακτική ανεργία, διαπιστώνει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) στην ετήσια έκθεσή του. 

Ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 202 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2013 υπογραμμίζει, εστιάζοντας στην «ιδιαιτέρως ανησυχητική» ανεργία στους νέους.