oaednews

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
ΚΑΙ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ
protovoulia-oaed.blogspot.gr
                                                                                                                                Πάτρα, 08/3/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, η παράταξή μας εκφράζει την αλληλεγγύη της στις γυναίκες πρόσφυγες, στις άνεργες γυναίκες, που αποτελούν το πιο ευάλωτο και χαμηλά αμειβόμενο τμήμα της αγοράς εργασίας, στις εργαζόμενες γυναίκες/και μητέρες, οι οποίες υφίστανται τις περισσότερες διακρίσεις και τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Τιμούμε την 8η Μαρτίου, μέρα αγώνων και κατακτήσεων του γυναικείου κινήματος και έχουμε την πεποίθηση ότι η μέρα αυτή αποτελεί ορόσημο για αφετηρία διεκδίκησης ισότητας στην αγορά, στην οικογένεια, στη συμμετοχή σε συλλογικούς φορείς και σωματεία, στο δημόσιο βίο, στην καθημερινή ζωή.

Σεμινάριο με προνομιακούς όρους συμμετοχής για υπαλλήλους του ΟΑΕΔ

 
  

                              1971

         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

                   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
 ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
                  ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
                  www.peyoaed.gr /  pey@oaed.gr
                  Α Θ Η Ν Α
   
                       



                                  Αθήνα, 8/3/2017
                                  Α.Π.  115





Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αναγνωρίζοντας ότι η Εκπαίδευση Ενηλίκων αποτελεί προϋπόθεση και μέσο για την απόκτηση γνώσεων και την προσαρμογή των δεξιοτήτων των εργαζόμενων στις σύγχρονες εξελίξεις, εξασφάλισε προνομιακή τιμή για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα: «Εκπαίδευση Στελεχών και Εκπαιδευτών ΙΕΚ» που πρόκειται να υλοποιηθεί από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Εκδήλωση με θέμα::Επαγγελματική Εκπαίδευση ΟΑΕΔ, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.

Η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου σας προσκαλεί την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα πέντε το απόγευμα (17:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου (κτίριο πρώην Νομαρχίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι) να παρακολουθήσετε την εκδήλωση με θέμα: Επαγγελματική Εκπαίδευση ΟΑΕΔ, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.

Το προτεινόμενο από τον ΟΑΕΔ Οργανόγραμμα



ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚ/ΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

Οι Ομοσπονδίες Διοικητικών Υπαλλήλων και Εκπαιδευτικών Λειτουργών του Ο.Α.Ε.Δ. με αφορμή την δημοσίευση του ΦΕΚ για το Πλαίσιο Ποιότητας του Εθνικού  σχεδίου δράσης της Μαθητείας έχουν να σημειώσουν τα εξής:
1.       Η Μαθητεία ως εναλλακτικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης εφαρμόζεται 60 χρόνια τώρα από τον Ο.Α.Ε.Δ.. Η εφαρμογή της Μαθητείας σε όλα αυτά τα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα σύστημα ενεργητικής απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. με ποσοστά απασχόλησης των αποφοίτων στην ειδικότητα που φθάνουν στο 60%.
2.        Η πραγματικότητα αυτή εξελίσσεται σε μια μορφή σύνδεσης της εκπαίδευσης με την εργασία με βάση την οργανική σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την πρακτική άσκηση και την διαρκή ανατροφοδότηση του συστήματος ως  ενιαίο εκπαιδευτικό έργο.
3.       Οι συμβάσεις μισθωτής εργασίας ,που υπογράφουν οι μαθητές με τις επιχειρήσεις και τους φορείς του δημόσιου τομέα και η διαρκής και καθημερινή μέριμνα των σχολικών μονάδων οι οποίες έχουν το καθήκον και την ευθύνη για την εύρεση θέσεων πρακτικής, την τοποθέτηση τους και την παρακολούθηση τους ,διαμορφώνουν το δίχτυ προστασίας και ασφάλειας του ασκούμενου μαθητή. Ένα πλαίσιο δοκιμασμένο στον χρόνο με μετρήσιμα αποτελέσματα ,που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ανεργία και την ανάκτηση της για νέους εν δυνάμει ανέργους. Ένα πλαίσιο σχολειοκεντρικό-ανθρωποκεντρικό με πυρήνα λειτουργίας το σχολείο.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: «Οι γυναίκες δεν επιστρέφουν στο σπίτι»

Η 8η Μαρτίου είναι καθιερωμένη ως Ημέρα της Γυναίκας. Η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και δικαίωμα ψήφου.
Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες του ΟΑΕΔ


Κοινή ανακοίνωση για την 8 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ

Στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης για την 8 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προχώρησαν το ΠΑΜΕ, ηΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.
Στην κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν:
«8 Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μετανάστριες, νέες,
Ενώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας, γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τις ράφτρες και τις υφάντρες της Ν. Υόρκης, που στις 8 του Μάρτη του 1857, σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους. Διεκδικούσαν λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες. Μας δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση μας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.