oaednews

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@oaed.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr 

                                                                                                         Αρ.Πρωτ  567/28-7-2022

 

                                                                                Θέμα: Όχι στον εκβιασμό των εργαζομένων


Το 37ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, με ομόφωνο Ψήφισμά του, καταδίκασε την εκβιαστική λογική της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να ζητά πίσω δεδουλευμένα χρήματα, που έχουν επιδικαστεί στους συναδέλφους με οριστικές αποφάσεις, προκειμένου να παραιτηθεί με τη σειρά της από τα ένδικα μέσα και να προχωρήσει η μονιμοποίηση των συνάδελφων, οι οποίοι βρίσκονται χρόνια σε κατάσταση εργασιακής ομηρίας.


Επειδή, πριν από τη σχετική διάταξη ο κ. Διοικητής, ως Πόντιος Πιλάτος, μας "έδειχνε" άλλα Υπουργεία ως αρμόδια και μας έλεγε ωμά να πάμε να διαμαρτυρηθούμε εκεί, αλλά μετά τη διάταξη δεχόταν συγχαρητήρια, ότι αυτός και μόνο έλυσε το θέμα,

«Καμπανάκι» από τον τουρισμό – Κλαδική σύμβαση και επίδομα ανεργίας για ελάχιστους

 Την αύξηση του χρονικού διαστήματος που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας οι εποχικά απασχολούμενοι και την κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής της κλαδικής σύμβασης που έχει υπογραφεί για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ζητούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Τουρισμό.

Ειδικά για το επίδομα ανεργίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), σημειώνει ότι αποτελεί βασική αποτρεπτική αιτία, που έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να «γυρνούν την πλάτη» στον κλάδο. Με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι με μόλις τρεις μήνες επιδότηση υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των εργαζομένων.