oaednews

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αγωνιστική συσπήρωση Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Συναδέλφισσες /οι  
         24Φεβρουαρίου 2014
Δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α. για την ίδρυση Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.). Πρόκειται για συνεργασία του Ο.Α.Ε.Δ. και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου καθώς και της  DEKRA AKADEMIEιδιωτικής Γερμανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην επαγγελματική εκπαίδευση σε 50 χώρες! Η συνεργασία ξεκίνησε με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. η οποία καθόρισε το πλαίσιο συνεργασίας και στην συνέχεια υπογράφηκε Κ..Υ.Α. των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας . Η λειτουργία των Πειραματικών Σ.Ε.Κ. σύμφωνα με την απόφαση στηρίζεται σε μνημονιακή υποχρέωση που έχει υπογράψει το Υπουργείο Παιδείας σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του Ο.Α.Ε.Δ..  

Μεγάλες διαφορές στις ευκαιρίες απασχόλησης μεταξύ Ν. και Β. Ευρώπης καταγράφει έρευνα

Μεγάλες διαφορές στις ευκαιρίες απασχόλησης μεταξύ των χωρών της Νότιας και της Βόρειας Ευρώπης, καταγράφει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση των κενών θέσεων εργασίας στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2013, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα

Το «ιδιαίτερα επιτυχημένο» σύστημα εκπαίδευσης που θέλει ο Φούχτελ (Video)

Την ίδια στιγμή που ο επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ εμφανίζεται, σύμφωνα με την γερμανική Die Presse, πρόθυμος «να εισαγάγει στην Ελλάδα το δυαδικό σύστημα εκπαίδευσης, το οποίο προβλέπει σχολική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση σε επιχειρήσεις και είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο στη Γερμανία», ένα γερμανικό βίντεο αποκαλύπτει τον επιλεκτικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Η Τρόικα επέστρεψε και ζητά απολύσεις – διαθεσιμότητα και το 2015

Δεν είναι μόνο τα ζητήματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων που προκαλούν δυσκολίες στη συνεννόηση της κυβέρνησης με την Τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωρίζουν ήδη ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών, που ξεκινούν από σήμερα συνομιλίες με την κυβέρνηση, θα ζητήσουν συνέχιση των απολύσεων και του προγράμματος διαθεσιμότητας και το 2015.

Κατασχέθηκε ο μισθός εργαζόμενου σε 5μηνο λόγω οφειλής στην εφορία!

24/2/2014, 09:40) Την καταγγελία απευθύνει προς την Α’ Δ.Ο.Υ. Λάρισας η διοίκηση του Εργατικού ΚέντρουΕιδικότερα, στην σχετική, σημερινή ανακοίνωση του ΕΚΛ τονίζονται τα εξής :
«Αίσχος! Η Α’ Δ.Ο.Υ προχώρησε στην κατάσχεση του μισθού εργαζόμενου στα 5μηνα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Λάρισας, έναντι οφειλής που είχε στην εφορία, αφού επί 4 χρόνια πριν μπει στο 5μηνο, ήταν άνεργος.

Παράνομη η περικοπή του εφάπαξ στο Δημόσιο.


Δικαιώνονται χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς κρίνεται ότι το ψαλίδισμα αντιβαίνει τις διατάξεις περί ισότητας των πολιτών και της υποχρέωσης του κράτους να μεριμνά για την κοινωνική τους ασφάλιση.