oaednews

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Εγκύκλιος του ΙΚΑ για το μισθολόγιο των υπαλλήλων Δημοσίου και ΟΤΑ (έγγραφο)

Εγκύκλιο εξέδωσε το ΙΚΑ με θέμα τις μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και των Δ.Ε.Κ.Ο. του κεφ. Α’ του ν.3429/2005 (Α’314) και άλλες μισθολογικές διατάξεις.

Προσοχή στους ανέργους του ΟΑΕΔ εφιστά το υπουργείο Εργασίας

Έντονο το φαινόμενο προσέλκυσης ανέργων από Παρόχους Κατάρτισης, μέσω παρελκυστικών πρακτικών
Το Υπουργείο Εργασίας εφιστά την προσοχή στους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.
Όπως αναφέρει τις τελευταίες ημέρες και ενόψει της έναρξης του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης και εγγυημένης απασχόλησης για 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο προσέλκυσης ανέργων από Παρόχους Κατάρτισης, μέσω παρελκυστικών πρακτικών.
Ορισμένοι Πάροχοι αναρτούν στις ιστοσελίδες τους, αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγγελίες έναρξης του προγράμματος οι οποίες συνοδεύονται από φόρμες υποβολής αιτήσεων και φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων με τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων.
Το Υπουργείο Εργασίας εφιστά την προσοχή στους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας τα εξής:
Πρώτον, το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.
Δεύτερον, οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά και μόνο από τον άνεργο, στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr όπου θα λαμβάνουν αποδεικτικό της αίτησής τους.

Αλλάζει το πλαίσιο αδειοδότησης όλων των επιχειρήσεων .




Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων που θα αφορούν αυτή την φορά συνολικά την επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι μόνο τη μεταποίηση προετοιμάζει διυπουργική επιτροπή με συμμετοχή 15 γενικών γραμματέων υπουργείων και με τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα ενώ αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή μέχρι τον Ιούνιο.

Κλιμακώνονται οι πιέσεις του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις.





Κλιμακώνονται οι πιέσεις στο παρά πέντε της έναρξης της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης του Μνημονίου.

Ποιοι μπορούν να πάρουν ΦΕΤΟΣ σύνταξη του ΙΚΑ από τα 56,9

Επτά κατηγορίες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη το 2016, αρκεί να μην έχουν πιάσει, είτε τα παλιά και χαμηλότερα όρια ηλικίας, είτε τα νέα όρια συνταξιοδότησης που ξεκινούν από το 56ο έτος και 9 μήνες αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» και παρουσιάζει το epoli.gr.

Συγκεκριμένα,

1. Με 4.500 ημέρες ασφάλισης πριν ή μετά το 2012, αφού συμπληρώσουν το 62ο έτος για μειωμένη και το 67ο έτος για πλήρη σύνταξη ή μετά το 2012.

2. Με 5.500 ημέρες ασφάλισης και ανήλικο παιδί μέχρι το 2012, για τις ασφαλισμένες προ του 1993.

Για να υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να έχουν πιάσει, είτε το παλιό όριο ηλικίας που ισχύει έως τις 18/08/2015, είτε το νέο όριο που αλλάζει από 19/08/2015.