oaednews

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κατάθεση ψυχής από τους μαθητές του ΟΑΕΔ

Δωρεάν γιορτινό χτένισμα θα προσφέρουν οι μαθητές, μαθήτριες και καθηγήτριες της ειδικότητας Κομμωτικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου, τη Δευτέρα από τις 4:30 το απόγευμα έως τις οκτώ το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της Σχολής (Αθηνών 64).Κατάθεση ψυχής από τους μαθητές του ΟΑΕΔ
Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται για τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού το οποίο θα δοθεί στο «Ορφανοτροφείο Βόλου». Στο χώρο θα τοποθετηθεί κουμπαράς όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συνεισφέρουν προαιρετικά οποιοδήποτε συμβολικό χρηματικό ποσό επιθυμούν.

Κανονικοί άνθρωποι

Του Δημήτρη Αρβανιτάκη

Φτιάχνει κεραμικά. Έφτιαχνε κεραμικά σε ένα εργαστήριο που έκλεισε. Ανεργία. Δοκίμασε να σταθεί μόνη της. Δεν τα κατάφερε. Ανεργία. Οι ώρες στάζουν η μία πιο κούφια από την άλλη. Γυροφέρνει ανύπαρκτη μέσα στις μέρες της εβδομάδας, τρυπώνει από τη μία μέρα στην άλλη: καμιά τους δεν έχει όνομα. Μια φίλη την καλεί σε ένα φεστιβάλ λαϊκής τέχνης στη Βιέννη. Τη βοηθάει να ταξιδέψει, μένει εκεί λίγες μέρες. «Τις τελευταίες μέρες», μου λέει, «δεν ήθελα να φύγω, δεν ήθελα να γυρίσω πίσω. Καθόμασταν να πιούμε έναν καφέ, περπατάγαμε στον δρόμο και έβλεπα γύρω μου κανονικούς ανθρώπους. Κανονικούς ανθρώπους, καταλαβαίνεις;» Καταλαβαίνω.